Seyyah-ı Alem Sergisi'nde Buluşma - Son Dakika
Güncel

Seyyah-ı Alem Sergisi'nde Buluşma

Seyyah-ı Alem Sergisi\'nde Buluşma

Tahir Akyürek, "Seyyah-ı Alem Sergisi"ni herkesin görmesi gerektiğini söyledi.

02.01.2012 09:33

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından Evliya Çelebi'nin 400. doğum yılı nedeniyle düzenlenen ve çok beğenilen "Seyyah-ı Alem Sergisi"ni herkesin görmesi gerektiğini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun ve Konya'ya gelen Star Medya Grup ve 24 TV Yönetim Kurulu Başkanı Tevhit Karakaya ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi'nin Seyyah-ı Alem Sergisi'ni gezdi.

Kule Site AVM'deki sergiyi son gününde ziyaret eden Başkan Akyürek, Evliya Çelebi'nin doğumunun 400. yıl dönümünde Evliya Çelebi ile ilgili önemli bir sergiye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde Konya'nın önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Başkan Akyürek, "Gez Dünyayı Gör Konya'yı demiş olan Evliya Çelebi, medeniyetimizin önemli isimlerinden biridir. Bu sergide onunla yeniden buluşmuş oluyoruz" dedi.

Sergiyi binlerce insanın gezerek bilgilendiğini kaydeden Başkan Akyürek, Kule Site AVM'deki sergiyi gezme fırsatı bulamayanların 6-8 Ocak tarihleri arasında Real AVM'de mutlaka görmelerini istedi. Başkan Akyürek, sergide emeği geçen herkesi tebrik etti.

Sergiyi gezmekten mutluluk duyduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, dizaynı ile farklı olan sergiyi Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi'nin hazırlamış olmasının çok anlamlı olduğunu ifade etti. Sorgun, serginin geçmişe dayanarak geleceğe hazırlanmanın güzel bir ifadesi olduğunu söyledi.

Star Medya Grup ve 24 TV Yönetim Kurulu Başkanı Tevhit Karakaya ise, Evliya Çelebi'yi anlatan bir sergiyi gezmenin Konya'da bulunduğu süreyi daha anlamlı kıldığını söyledi. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin değerli hizmetlerine şahit olduğunu vurgulayan Karakaya, geleceğin teminatı olan gençlerin tarihin değerini bugüne aktarma adına gerçekleştirdikleri serginin çok değerli olduğunu dile getirdi.

Başkan Tahir Akyürek, Ahmet Sorgun ve Tevhit Karakaya, daha sonra sergiyi düzenleyen Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi üyelerinden bilgi alarak hatıra defterini imzaladılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Seyyah-ı Alem Sergisi'nde Buluşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement