Sgk Muğla İl Müdürünün Öldürülmesiyle İlgili Dava - Son Dakika
Güncel

Sgk Muğla İl Müdürünün Öldürülmesiyle İlgili Dava

Sgk Muğla İl Müdürünün Öldürülmesiyle İlgili Dava

SGK İl Müdürü Naci Şahin'in öldürülmesi ile ilgili dava devam ediyor.

21.11.2012 15:39  Güncelleme: 15:42

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Naci Şahin'in öldürülmesi ve aralarında diğer illerin il müdürlerinin de bulunduğu 5 kişinin rehin alınmasıyla ilgili davaya devam edildi.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Hasan Sünnetçioğlu, yakınları, öldürülen Naci Şahin'in eşi Saliha Şahin, babası Halil Şahin ve kardeşi Abdurrahman Şahin ile tarafların avukatları katıldı.

Hakkında müebbet hapis cezası istenen SGK personeli sanık Sünnetçioğlu duruşmada, akıl sağlığının yerinde olduğunu, bu olayın üzerindeki baskılar nedeniyle yaşandığını söyledi.

Olayın yaşandığı salonda diğer il müdürlerini rehin aldığı konusundaki suçlamaları kabul etmeyen Sünnetçioğlu, elindeki toplantı salonuna ait krokiyi mahkeme heyetine göstererek, kapıya yakın kişilerin olaydan sonra salonda olduğunu, kapıya uzak olan kişilerin ise dışarı çıktığını, olayda tehdit ve rehin almanın söz konusu olmadığını savundu.

Sünnetçioğlu, tasarlayarak ve planlayarak adam öldürmekten yargılandığını anlatarak, şöyle konuştu:

"Bu işi tasarlayarak yaptıysam olaydan 10 gün önce neden gidip banka kredisi kullanıp ailemi zor durumda bırakayım. Ben bunu tasarlayarak yapmadım. Kazayla Naci Şahin'in ölümüne sebep oldum. Orada ölmesi gereken bendim. Şahin'in ailesinden özür diliyor, beni affetmelerini istiyorum. Ben oraya kendimi öldürmeye, kendi ailemi dul ve yetim bırakmaya gitmiştim. Ancak Naci Şahin'in ailesi dul ve yetim kaldı. Çok üzgünüm, kıssasını cezaevinde ben uygularım. Tasarlayarak adam öldürmeyi kabul etmiyorum."

Duruşma, eksiklerin giderilmesi amacıyla ertelendi.

-"Yavrum orada rahat uyusun"-

Öldürülen Naci Şahin'in babası Halil Şahin, duruşma çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, adalete güvenlerinin sonsuz olduğunu ifade ederek, "İnşallah en kısa zamanda hak yerini bulacak. O yavrum da orada rahat uyuyacak. Bu en büyük temennimiz" diye konuştu.

ZANLININ AİLESİ DE AÇIKLAMA YAPTI

Mahkemede yargılanan zanlının ailesi de konu ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Aile açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"08.04.2011 Tarihinde SGK Muğla il müdürlüğünde yaşanmış , Hasan SÜNNETCİOĞLU tarafından yapılan olay neticesinde merhum Naci ŞAHİN hayatını kaybetmişti. Öncelikle; "Merhuma ALLAH'TAN RAHMET KEDERLİ AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ. "

Yaşanan olay neticesinde iki tarafta gözü yaşlı eşler ve ikişer tane çocuk`, bir tarafta yetim kalan iki yavru diğer tarafta baba hasreti ile büyüyecek iki yavru bu olayların ve olanların tek mağdurları günahsız bu dört tane çocuklardır.

Yalnız böyle bir olayı aile olarak onaylamamız söz konusu değildir, Bu olaydan ŞAHİN Ailesi kadar SÜNNETCİOĞLU ailesi 'de mağdur olmuştur. Bu olayda tek mağdur olmayanlar Hemşericilik Kisvesiyle SGK Kurumunu Yöneten Eski Kurum yönetimidir. Olayın olduğu tarihe kadar memuriyet sicil notları her yıl 98 puan olan bir memuru baskılar ile yıldırarak hayata küstürüp psikolojisini bozarak memurun elini kana bulamasını sağlayan ve başarılı vatanı ve milleti için gece gündüz çalışan bir memuru katil yapan zihniyeti "Allaha" havale ediyoruz..

Sonuç olarak yaşanan olay öncesi süre gelen olayların neticesinde yaşanmış cinnet sonucu şuur kaybı ile yaşanmış talihsiz bir olay da YÜCE TÜRK ADELETİNİN vereceği karar saygı ile beklediğimizi Türk Kamuoyuna Açıklarız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sgk Muğla İl Müdürünün Öldürülmesiyle İlgili Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement