Siber dolandırıcıların yeni yöntemi "kadına yönelik şiddet" ve "hayvan hakları" emailleri - Son Dakika
Güncel

Siber dolandırıcıların yeni yöntemi "kadına yönelik şiddet" ve "hayvan hakları" emailleri

'Kadına yönelik şiddet', 'hayvan hakları', 'istismar' gibi konularda e-mailler göndern dolandırıcılar, linki tıklayan kişinin önce hesabını ele geçiriyor ardından da profillerin güvenirliliğini kullanarak maddi kazanç elde ediyor.

01.02.2022 12:26  Güncelleme: 17:24

İzmir Emniyeti Siber Suçlarla Şube Müdürlüğü'nden Komiser Mehmet Buldum; şüphelilerin çeşitli senaryolar kurarak kurbanlarına yaklaştığını belirterek "Fail karşısındaki kişinin çalışma ortamı, çevresi ile ilgili araştırma yapıyor. Hassasiyet gösterdiği konuları belirliyor" diye konuştu.

İNSANLARIN İLGİ ALANLARI ARAŞTIRILIYOR

Buldum sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk toplumu yardımsever bir toplum olduğu için kadına yönelik şiddet, hayvan hakları, istismar gibi konuları kullanarak hazırlanan anketlere katılmaları sağlanıyor. Bu tür konulara kayıtsız kalamayan mağdurlar, karşıdaki kişinin yönlendirmesini uyguluyor."

REKLAMA TIKLAYARAK DA DOLANDIRILABİLİRSİNİZ

Reklamların da bir dolandırıcılık yöntemine dönüştüğünü söyleyen Buldum şöyle konuşuyor:

"Kişiye göre hazırlanan reklamlar üzerinden mağdura ulaşılıyor. Örneğin bir kozmetik reklamı ya da kadına yönelik şiddet içeriği ile bir kadına kolayca ulaşılabiliyor. Mağdur bir doktor ise herhangi bir web sitesinde kendisiyle ilgili bir şikayet olduğu söylenerek linke tıklanması sağlanıyor. Bu şekilde sosyal mühendislik devreye sokuluyor."

TANIMADIĞINIZ KİŞİLERDEN GELEN MESAJLARA DİKKAT

Kullanıcıların dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Buldum, öncelikle kimsenin tanımadığı kişi ve hesaplardan gelen mesajlara tıklamaması gerektiğine dikkat çekiyor:

"Eğer linkler, tanıdığımız kişiden geliyorsa, bunu mutlaka başka bir platformdan kişiyle görüşerek önce teyit etmeliyiz. Kişisel bilgiler ve şifreleri paylaşmamamız gerekiyor. Çocukların karşısına çıkabilecek siber zorbalıkla alakalı ebeveynlerin servis sağlayıcılarından alabilecekleri güvenli internet paketleri ile önlem alınabilir. Biz de emniyet birimleri olarak 7 gün 24 saat boyunca sanal güvenlik faaliyetleriyle benzer olayların önüne geçmeye çalışıyoruz,"

Siber dolandırıcıların yeni yöntemi "kadına yönelik şiddet" ve "hayvan hakları" emailleri
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Siber dolandırıcıların yeni yöntemi 'kadına yönelik şiddet' ve 'hayvan hakları' emailleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement