"Şiddet İçermeyen Eyleme Karşı Değiliz" - Son Dakika
Güncel

"Şiddet İçermeyen Eyleme Karşı Değiliz"

"Şiddet İçermeyen Eyleme Karşı Değiliz"

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün oğlunun düğününe katılmak üzere Kayseri'den Sivas'a gitti.

22.06.2013 04:27  Güncelleme: 09:06

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün oğlunun düğününe katılmak üzere karayolu ile Kayseri'den Sivas'a geldi. Bakan Yılmaz, Ahmet Ürgüp ve Edanur Bayan çiftinin Cumhuriyet Üniversitesi Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleşen düğün töreninde nikah şahitliği yaptı. Nikah töreni öncesi Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz DHA'ya özel açıklamalarda bulundu. Son günlerde yaşanan olaylara değinen Bakan Yılmaz, Türkiye'de gerçek güç sahibinin millet olduğunu belirterek şöyle konuştu

Hükümet, milletvekilleri, bakan güçlü değildir. Gerçek güç kimdedir. Millettedir. Millet vekaleti kime verir ise o milletin gücü de ona geçmiş olur. Eğer bugün Başbakan'ın, başbakanın hükümetinin kurmuş olduğu bir güç var ise bu güç milletin gücüdür. Millet bu gücü çeker ise bizde güç kalmaz. Çekip çekmediği nerede belli olacak. Seçim sandığında belli olacak. Başbakanımız seçim startına girdi. Seçim ile ilgili çalışmaları başlattı. Bu milli iradenin AK Parti'nin arkasında olduğu için yapılıyor. Hem de sizin hizmet kararınız olan kadro bundan sonrada hizmet etmeye devam edecektir. Destek verir iseniz. Dolayısıyla biz Ankara'da, İstanbul'da bugün de Kayseri'de gördük. Daha sonra Samsun ve Erzurum'da devam edecektir. Şunu gördük ki millettin desteği azalmadı. Milletin desteği devam ediyor. Çünkü yolumuz doğru halkın ve hakkın desteği bizimle beraber diye düşünüyoruz. Allah bizleri bu yolda utandırmasın. dedi.

'ŞİDDET İÇERMEYEN EYLEME KARŞI DEĞİLİZ'

Gezi Parkı eylemlerinde yeni başlayan duran adamlar protestosuna da değinen Bakan Yılmaz, şöyle dedi

Tebrik ediyorum. Şu bakımdan tebrik ediyorum. Şiddette bulaşmayan her eylem mümkündür. Herkes göstersin. Bunu daha öncede Tarık Buğra Macaristan işgal edildiği zaman tiyatrosunu yazmış. 'Ayakta durmak istiyorum' diyerek. Yine de bir şey değildir. Türk filmlerinde de gösterilmiş. Bizim muhalefete karşı olduğumuz yok. Farklı bir fikre karşı olduğumuz yok. Karşı olduğumuz fikir veya eylem şiddette dönüşmüş bir eylemse biz bunlara karşıyız. Şiddet yoksa istediğin kadar yapabilirsin. Hiçbir sakıncası yoktur. Ama kamu düzenini bozmadığın sürece şiddette karışmadığın sürece kendi muhalif görüşlerini pankartla da, durarak da, konuşarak da, yazarak da söyleyerek de ifade edebilirsin. Türkiye bu bakımdan hiç kimsenin olmadığı kadar da özgürlükler ülkesidir. Bunlar başbakana diktatör diyorlar. Bu sözün ne kadar boş olduğunu şundan bilsinler. Milletim de bilsin. Geçmişi unutuyorlar. Bunlar Özal'la da 'Tek adam', 'diktatör' dediler. Ben araştırma yaptım. 1960'larda rahmetli Menderes'e de aynı kelimeyi kullandılar. Bunların klasik şablonudur. Güçlerinin yetmediği halk iradesini temsil eden hükümete Menderes'e, Özal'a, Recep Tayyip Erdoğan'a diktatör, baskıcı, tek adam olmak istiyor diyorlar. Tek adam olmak isteyen kimse halkın ayağına gidermi. Türkiye'ye gelmiş geçmiş başbakanlara bakın birde Recep Tayyip Erdoğan'a bir bakın. Gerçekten çalışıyor. Çalıştığı içinde Cenabı Allah emeğine göre de desteğini veriyor. Duran dursun bundan hiçbir korkumuz, hiçbir çekingemiz yok. İstedikleri kadar da devam edebilirler. Kamu düzenini bozmadıkları sürece kendi fikirlerini aktarsınlar. Ancak millete hizmet etmek isteyenleri de durdurmasınlar. Sokağa çıkınca hizmeti de durduruyorlar. Bizim karşı olduğumuz husus bu. Ben bu milletin yarının bu günden daha iyi olacağına inanıyorum. Biz şunu söylüyoruz. Her şeyi çözmedik. Ama çoğu şeyi çözdük. Çözmediklerimiz de var. Cenabı Allah ömür verir ise millet destek verir ise onları da önümüzdeki süreçte çözeceğiz. Bizim büyük emellerimiz var. Büyük Türkiye'yi kurmak istiyoruz.

Bakan Yılmaz daha sonra, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği eski Başkanı Ahat Türkmenoğlu'un oğlunun da düğününe katıldı. Damat Fatih Türkmenoğlu ve gelin Bahar Balcı'nın nikah şahitliğini yapan Yılmaz, daha sonra kara yolu ile Ankara'ya hareket etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Şiddet İçermeyen Eyleme Karşı Değiliz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement