Şiddete Maruz Kalan Kadınların El İşi Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Şiddete Maruz Kalan Kadınların El İşi Sergisi Açıldı

Şiddete Maruz Kalan Kadınların El İşi Sergisi Açıldı

Şanlıurfa’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen kutlama programında, şiddete maruz kalan kadınların el işleri sergilendi.

07.03.2014 18:05

Şanlıurfa'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen kutlama programında, şiddete maruz kalan kadınların el işleri sergilendi.

Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama programı düzenlendi. Program öncesi Şanlıurfa kadın Konuk Evi'nde kalan ve şiddete maruz kalan kadınların yaptığı el işlerinden oluşan serginin açılışı yapıldı. Açılış kurdelesini kesen Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, sergi salonundaki tüm bayanlara karanfil dağıtarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Programda konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, kadına şiddet olaylarını tasvip etmediğini belirterek," Nefretle kınadığımız hadiseler devam etmekte çünkü bazı şeyler kanunla düzeltilemez. Toplumdaki zihniyetle ilgili toplumdaki kültürle ilgili bir sorun. Batılılar kadın hakları diyorlar. Aslında bizim geleneğimizde 'hak' kavramı bin 500 yıldır var. Kul hakkı denince içine kadın da giriyor çocukta giriyor. Kadınlarımızın bizim üzerimizde, bizimde kadınlarımızın üzerinde hakkı var ama bunu kaybetmişiz. Kadınların da kul hakkı vardır onlara en güzel şekilde muamele edelim. Bütün bunlara rağmen maalesef böyle bir toplumda zihniyet ve kültür dünyası oluşmuş buna karşı savaşmamız gerekiyor sadece kanunlarla değil zihniyet dünyasında bu gibi eğilimlerle savaşmamız gerekiyor" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol ise" Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği ilerlemenin kadına verdiği değer, konum, hak ve sorumluluklarla doğru orantılı olduğunu kaydetti. Geçmişte cepheye mermi taşıyan kadınların bugün toplumun çeşitli kesimlerinde sesini duyurmaya ve önemli şeyler yapmaya devam ettiğini belirten Demirkol, şöyle devam etti:

" Aile kurumunun temel taşı olan giderek güçlenen ve sesini duyuran kadınlarımız uygar, gelişen ülkemizin de temel dokusudur. Yaşamın her alanında yer alan kadınlarımız toplumsal gelişmede önemli bir güç sağlayarak toplum içinde saygın bir görev üstlendirdikleri gibi sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir toplumun da temel dayanağı olmuşlardır. Geleceğimizi ellerinde yoğuran topluma sağlıklı bireyler yetiştiren ve ülkemizin yarınlarının teminatı olan kadınlarımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek görevlerimiz arasındadır."

Konuşmaların ardından programa destek veren Sosyal Hizmetler Derneği Genel Başkanı Murat Aytuğ Gil ile baro ve emniyet temsilcilerine plaket verildi. Öte yandan programa Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Vali Yrd. Aylin Kırcı Duman, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol katıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şiddete Maruz Kalan Kadınların El İşi Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement