''Side Mahalle Değil, İlçe Olmalı!'' - Son Dakika
Güncel

''Side Mahalle Değil, İlçe Olmalı!''

\'\'Side Mahalle Değil, İlçe Olmalı!\'\'

Uçar, her yaz sezonu öncesinde Side esnafı ile gerçekleştirdiği değerlendirme toplantısında, ilçe olma konusuna da değindi.

09.04.2012 15:14

Side Belediye Başkanı A.Kadir Uçar, her yaz sezonu öncesinde Side esnafı ile gerçekleştirdiği değerlendirme toplantısında, ilçe olma konusuna da değindi.

Son günlerde köy ve beldeleri yakından ilgilendiren, ilçelere bağlanma konusunda, ilgili komisyonlar ve kanun tasarıları devam ederken, Side Belediye Başkanı A.Kadir Uçar konu ile ilgili ilk kez net bir açıklama yaptı.

Belde statüsünde de olsa, Side'de dev hizmetlerin verildiğini dile getiren Başkan Uçar: "Bugün Antik Kent içerisindeki bütün kaçak yapıların sivil mimari olan cumbalı evler ile yer değiştirmesini sağlayan imar planını Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Antalya Valiliği ile beraber yürüttük. İçerisinde birçok büyük şehirde olmadığı kadar müze barındırabilecek ve dünyadaki ismi, marka değeri ile ön plana çıkacak ve halkının, yatırımcılarının benimsediği, ilerisinde umut gördüğü bu dinamik kenti mahalle statüsüne düşürmek vicdana aykırı olur. Böyle bir şey söz konusu değil. Side Belediye Başkanı olarak tek arzum bu büyüyen, dünya çapında değeri fark edilen kentin, yeni amaçlara ve yüksek projelere yelken açabilecek bir statüye yükseltilmesi, bunun da yalnız ve yalnız şu anki Side Belde Belediyesi hudutları içerisinde gerçekleştirilmesidir. Side'nin ilçe olmasını arzu ediyoruz. Bunun için başta Antalya Milletvekillerimiz, Teşkilatımız, Kültür ve Turizm Bakanımız ve diğer Bakanlarımız ile birlikte gerekli tüm girişimlerimizi sürdürmekteyiz. Sideli vatandaşlarımızdan esnafımıza, girişimcilerimiz ve yatırımcılarımıza kadar herkesin bu işin içinde olması gerekir. Side meselesinin ne olduğunu gerekirse başbakana kadar gidip duyurmayı arzu ederiz. Elimizden gelen hassasiyeti göstereceğiz, Side'de yaşayan herkes sorumluluklarının tamamen bilincindedir." şeklinde konuştu.

Konu ile ilgili açıklamasının ardından, Side esnafından da büyük destek alan Side Belediye Başkanı A.Kadir Uçar; sürekli dönen dedikodulara aldırış edilmemesini, Side'nin hak ettiği değeri mutlaka göreceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ''Side Mahalle Değil, İlçe Olmalı!'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement