Sıfırdan, Kişisel Resim Sergisine - Son Dakika
Güncel

Sıfırdan, Kişisel Resim Sergisine

Sıfırdan, Kişisel Resim Sergisine

İNESMEK'te iki dönemdir resim kurslarına katılan ev hanımı Emine Yıldırım ilk kişisel resim sergisini izlenime açtı.

22.05.2013 18:12

İnegöl Belediyesi tarafından açılan meslek edindirme kursları İNESMEK'te iki dönemdir resim kurslarına katılan ev hanımı Emine Yıldırım ilk kişisel resim sergisini izlenime açtı.

Resim konusunda hiçbir eğitimi olmaması ile birlikte iki yıldır katıldığı İNESMEK resim kurslarında edindiği bilgi ve tecrübeyle önemli eserlere imza atan Emine Yıldırım'ın ilk kişisel resim sergisi İnegöl AVM sergi salonunda düzenlenen törenle izlenime açıldı.

Serginin açılışı öncesi kısa bir konuşma yapan Emine Yıldırım, kursların düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise; resim kursuna geldiği zaman sıfır düzeyde resim bilgisine sahip olan ve kendi ifadesi ile "ilkokula giden öğrencinin resim ödevlerini yapabilecek düzeyde resim çizebilen" Emine Hanım'ın; İnesmek'in başarılı resim hocası Ayhan Ali Çavuşoğlu'ndan aldığı eğitimle bu seviyeye geldiğini aktardı.

Kent Müzesinde kısmen tadilat olduğu için serginin açılışını İnegöl AVM de gerçekleştirdiklerini belirten Aktaş, sergide; İnegöl'de ilk defa bu sergide izlenime sunulan kabartma boyutlu hat ile yağlı boya çalışmalardan oluşan 60'a yakın eserin yer aldığını belirtti.

Serginin 23 Mayıs perşembe gününe kadar açık kalacağını söyleyen Aktaş, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: "Bizim insanımız, özellikle de kadınlarımız, yaptıkları işler dışında nasıl bir sanatçı ruha sahip olduklarını resimlerine yansıtarak göstermişlerdir. Özellikle İnesmek kurslarımıza devam edenlere seslenmek istiyorum. Birçoğunuz henüz yolun başındasınız. Usta öğreticilerinizin size aktardığı bilgiler ışığında, azimle çalışarak güzel işler başaracağınıza inanıyor, daha nice sergiler açmanızı temenni ediyorum. Bu vesile ile Emine Hanımı ve İnesmek Kurs çalışanlarımızı yürekten kutluyor, serginin hayırlı olmasını dileyerek tüm İnegöllüleri sergiyi gezmeye davet ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sıfırdan, Kişisel Resim Sergisine - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement