Siirt'te Kobi'lere Destek - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Kobi'lere Destek

Siirt\'te Kobi\'lere Destek

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Güven Kuzu, KOSGEB'in Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere (KOBİ) 50 bin liraya kadar Kredi Faiz Desteği vereceğini söyledi.

16.12.2016 11:03

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Güven Kuzu, KOSGEB'in Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere (KOBİ) 50 bin liraya kadar Kredi Faiz Desteği vereceğini söyledi.

STSO Başkanı Kuzu gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkede ve dünyada son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle sıkıntı yaşayan işletmelere yönelik olarak, KOSGEB'in "İşletme Sermayesi Kredi Faiz Desteği" vermeyi planlandığını, programdan yararlanmak isteyen bütün işletmelerimizin bir an önce KOSGEB veri tabanına ücretsiz kayıt yaptırması gerektiğini belirtti.

Program kapsamında işletme başına sağlanacak kredi üst limitinin 50 bin lira olacağını ve bankalar üzerinden kullandırılacak kredinin faiz oranının tamamının KOSGEB tarafından karşılanacağını dile getiren Kuzu, "İşletme Sermayesi Kredi Faiz Desteği programı için başvuruların 19 Aralık 2016'da başlayacak.

Destekten faydalanabilmenin ilk şartı KOSGEB veri tabanına kayıtlı beyannamelerinin güncel olması gerekir. KOBİ Beyannamesini henüz sunmamış olan işletmelerin KOBİ Beyannamelerini KOSGEB'e sunması faydalı olacak." dedi.

KOSGEB Siirt Müdürü Ömer Erkılıç da kredi vadesinin ilk 12 ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde geri ödemeli toplam 36 ay faizsiz olacağını, 50 bin TL'lik kredi faiz desteği için, KOSGEB Veri Tabanında güncel kaydı bulunan tüm işletmelerin başvuru yapabileceğini aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt'te Kobi'lere Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement