Siirt Üniversitesi'nde Yeni Bölümler - Son Dakika
Güncel

Siirt Üniversitesi'nde Yeni Bölümler

Siirt Üniversitesi\'nde Yeni Bölümler

Siirt Üniversitesi'nde yeni fakülte ve bölümler açıldı.

19.05.2012 10:49

YÖK Başkanlığı'na bazı fakülte ve bölümlerin açılması için başvuruda bulunan Siirt Üniversitesi Senatosu'nun kararlarıyla ilgili YÖK'ten sevindirici kararlar çıktı.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları Başkanlığında toplanan Siirt Üniversitesi Senatosu'nda yeni fakülte ve bölümlerin açılmasıyla ilgili alınan kararların YÖK'e gönderilmesinden sonra YÖK kararlarından bazıları çıktı.

Üniversite Senatosu tarafından alınan kararla açılması için YÖK'e gönderilen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi YÖK'ten geçti. Fakülteyle ilgili karar Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderildi. Ziraat Fakültesi'nin kurulması için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na yapılan başvuruyla ilgili karar ise önümüzdeki günlerde çıkacak.

Siirt Üniversitesi Senatosu tarafından alınan kararla açılması için YÖK'e gönderilen Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde Gıda Mühendisliği bölümüyle ilgili karar da olumlu çıktı.

YÖK tarafından Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Tıbbi Laboratuvar Teknikleri ve Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programlarının açılmasına karar verildi.

Sağlık Yüksekokulu bünyesinde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Beslenme ve Diyetetik ve Ebelik bölümlerinin açılması için yapılan başvurudan sonra Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca alınan kararla bu bölüm de açıldı.

Doğalgaz'ı yakın bir zamanda kullanacak olan Siirt'teki gelişmeleri de göz önünde bulunduran Senato; Gaz ve Tesisatı Teknolojisi İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi, Otomotiv Teknolojisi, Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi, Yapı Denetimi programlarının açıldığı YÖK kararında, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik ile İşletme Yönetimi programlarının açılıp öğrenci alımına karar verildi.

Siirt Üniversitesi Senatosu'nun yaptığı başvurudan sonra, Eruh Meslek Yüksekokulu bünyesinde Çocuk Gelişimi Programı, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sosyal Hizmetler ve Yaşlı Bakım Programlarının açılması için de Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'ndan olumlu karar çıktı.

Kurtalan Meslek Yüksekokulu bünyesinde Dış Ticaret programının açılması için de YÖK'ten karar çıktı.

Bazı fakülte ve bölümlerle ilgili kararlar, ilgili komisyonların toplanmasından sonra belli olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Siirt Üniversitesi'nde Yeni Bölümler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement