Siirtli Küçük Cemal'in Dramı Yürek Burkuyor - Son Dakika
Güncel

Siirtli Küçük Cemal'in Dramı Yürek Burkuyor

Siirtli Küçük Cemal\'in Dramı Yürek Burkuyor

Siirt'in Kooperatif mahallesinde oturan Cemal Altan, SMA Kas Hastası olduğundan, makineye bağlı olarak yaşıyor.

13.12.2013 17:48

Siirt'in Kooperatif Mahallesi Huzur 1 sitesinde oturan ve SMA (Kas) Hatası olan Cemal Altan (1,5) kendisine destek çıkılmasını istedi. Doğduğu günden beri SMA hastalığına kapılan ve yatağa mahkum olarak yaşayan küçük Cemal, yetkililerden yardım istedi.

Evin en küçük bireyi olan Cemal'in babası Aziz Altan ise bir apartmanda kapıcılık yaparak geçimini sağladığı ancak küçük Cemal'in hastane masraflarının çok olduğun aldığı ücretin yetmediğini belirtti. Cemal'in vücudunun felç olduğunu ve makineye bağlı olarak yaşadığını belirten baba Aziz Altan "Ben bir aparmanın kapıcılığını yapıyorum. Toplam 4 çocuğum ve diğer çocuklarımı okulla gidiyor. İnanın zor şartlar altında geçimimizi sağlıyoruz" dedi.

Bakıma muhtaç olan Cemal'in bakımı ile ilgilenen Anne Leyla Altan ise gözyaşlarını tutamayarak oğluna devlet tarafından destek verilmesini istedi. Kendisinin de kalp hastalığının bulunduğunu belirten anne Leyla Altan "Benim kalp kapakçıklarımda çürüme var en kısa sürede Ankara'da ameliyat olmam gerekiyor. Maddi durumumuz kötü olduğundan ameliyat olamıyorum. İlaçlarımda pahalıdır, ilaçlarımı da alamıyorum. Çocuğumda SMA (Kas) hastası olup makineye bağlı yaşamakta, elektrikler kesildiğinde, makina çalışmayacak diye geceleri gözüme uyku girmiyor. Yetkililerden Allah rızası için destek bekliyorum" dedi.

Valilik'ten Yardım Müjdesi

Küçük yaştan makineye bağlı olarak yaşayan Cemal Altan'a, Siirt Valiliği yardım edeceğini duyurdu. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Vali Ahmet Aydın, ailesinin Sosyal Yardımlaşma Vakfından gerekli yardımları aldıklarını ve Cemal'in tedavi masraflarını vakıf tarafından karşılanacağını açıkladı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Vali Ahmet Aydın, "Altan ailesinin 1,5 yaşındaki Cemal isimli çocuğun SMA (kas) hastası olduğunu, tedavi masraflarının vakıf tarafından karşılanacağını, ilk etapta ailemizin ihtiyaçlarının karşılanması ve tedavi edilen çocuğun yol ve diğer masraflarının karşılanması amacıyla 4 bin tl yardım yapılacaktır. Aile Sosyal Politikalar il müdürlüğümüze bağlı sosyal incelemeciler de aileyi ziyaret ederek, 17 Aralık 2013 itibariyle çocuğumuza evde bakım ücreti olarak, her ay 730 TL çocuğumuzun Annesi Leyla Altan'a aylık periyodik olarak ödeyeceğiz" dedi.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Siirtli Küçük Cemal'in Dramı Yürek Burkuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement