Silivri'de Genç Çiftçilere Büyükbaş Hayvan Dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Silivri'de Genç Çiftçilere Büyükbaş Hayvan Dağıtıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının başlattığı "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında Silivri'de 17 çiftçiye büyükbaş hayvan teslimi yapıldı.

11.11.2016 16:48

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının başlattığı "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında Silivri'de 17 çiftçiye büyükbaş hayvan teslimi yapıldı.

Silivri Fener Mahallesi Futbol Sahası'nda gerçekleşen törende konuşan İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, Silivri'nin tarımsal yönüyle en önemli ilçelerden biri olduğunu belirterek, bakanlığın bu yıl genç çiftçilerin yerinde istihdamı ve başka bir şehre göç etmeden gelirini temin edebilmesi amacıyla "Genç Çiftçi Projesi" başlattığını söyledi.

Bu kapsamda İstanbul'da 97 genç çiftçiye büyükbaş hayvan verileceğini ifade eden Aygül, Silivri'de 17 çiftçiye büyükbaş hayvan teslimini gerçekleştirdiklerini aktardı.

Bakanlığın İstanbul'a bu proje için 2,9 milyon lira destek verdiğini dile getiren Aygül, ortalama her yıl İstanbul çiftçisine 40 milyon lira civarında hibe ödemesi yapıldığını kaydetti.

Hamit Aygül, "Kırsal kalkınma ekonomik yatırım projeleri için başvuru süreci 4 Aralık'a kadar devam edecek. Bundan yararlanmak isteyen çiftçilerimiz bir an önce hazırlıklarını yaparak, projelerini sunmalarında yarar var. Çünkü yine bu sene yüzde 50 kırsal kalkınma ekonomik yatırımları uygulanacak. Projenin üst limiti 2 milyon lira olup bunun 1 milyon lirasını hibe olarak vereceğiz. Bu şekilde çiftçilerimizin köylerinde üretmiş olduğu dönüşümü de sağlayarak paketlenmesini, depolanmasını veya diğer ürünlere işlenerek gıda sektörüne girmesine amaçlamaktayız. Silivri'deki vatandaşlarımıza bu projenin hayırlı olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, yıllardır kaymakamlıklarda bu tür projeleri yaptıklarını belirterek, "Vatandaşlarımızda canlı hayvan, arı kovanları ve birçok şey dağıttık. Dağıttığımız canlı hayvanların bir süre sonra kasaplara verilerek satıldığını, geri dönüşümle ilgili kurallara uyulmadığını gördük. İnşallah bu proje bu şekilde olmayacak, bunu yakından takip edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Silivri Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli, "Genç Çiftçi Projesi"nin, genç çiftçilerin ve hayvancılığın yanı sıra tarımın önünü açacağını belirterek, bu projenin örnek olmasını diledi.

Tören sonunda genç çiftçilere büyükbaş hayvanları teslim edilerek, katılım sertifikaları verildi.

Silivri\'de Genç Çiftçilere Büyükbaş Hayvan Dağıtıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Silivri'de Genç Çiftçilere Büyükbaş Hayvan Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement