Simav'a Soma'nın Ateşi Düştü - Son Dakika
Güncel

Simav'a Soma'nın Ateşi Düştü

Simav\'a Soma\'nın Ateşi Düştü

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden Ahmet Ergün’ün cenazesi, Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Tepebaşı köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

18.05.2014 18:58

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden Ahmet Ergün'ün cenazesi, Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Tepebaşı köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

1,5 yıllık evli ve 6 aylık Beyza Damla isimli bir kızı olan 5 yıllık madenci Ahmet Ergün'ün (24) cenazesi, facianın 5. günü madenden çıkarılarak ailesine teslim edilmişti. Ergün'ün Türk bayrağına sarılı tabutu, ambulansla dün akşam Simav'a getirildi. Bu sabah Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi morgundan alınan cenaze, defnedilmek üzere öğle saatlerinde baba ocağı Simav'a 50 kilometre mesafedeki Tepebaşı köyüne getirildi. Evlerine getirilen cenaze için ailesi ve yakınlarından helallik alındı. Daha sonra cenaze omuzlara alınarak köy meydanına getirildi. Katılımın fazla olması nedeniyle cenaze namazı öğle vakti köy meydanında kılındı. 5 gün madenin kapısında evlatlarının cansız bedeninin çıkmasını bekleyen acılı anne Şükriye, baba İlyas, erkek kardeşi Sami ile kız kardeşleri Emine ve Şerife ile eşi Fadime, tören esnasında ayakta durmakta zorlandı.

Cenaze törenine Simav Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran, Simav Garnizon Komutanı Binbaşı Mustafa Akyer, Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, AK Parti Simav İlçe Başkanı Hüseyin Güner, daire müdürleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, İl Genel Meclisi ile Simav Belediye Meclis üyeleri, Ergün'ün yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından Simav'ın maden şehidi Ahmet Ergün, köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Simav'a Soma'nın Ateşi Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement