Simav'da, Ağır Hasarlı Binaların Elektrikleri Kesiliyor - Son Dakika
Güncel

Simav'da, Ağır Hasarlı Binaların Elektrikleri Kesiliyor

Simav\'da, Ağır Hasarlı Binaların Elektrikleri Kesiliyor

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde 19 Mayıs'ta meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören konutların elektrikleri TEDAŞ görevlileri tarafından kesiliyor.

14.12.2011 18:27

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde 19 Mayıs'ta meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören konutların elektrikleri TEDAŞ görevlileri tarafından kesiliyor.

Kütahya Vali Yardımcısı ve Simav Kaymakam Vekili Mustafa İngenç, depremin ardından ilçe merkezi ve köylerinde Başbakanlık Afet ve Acil Durum Merkezi (AFAD) tarafından yapılan incelemede 1619 konut ile 148 işyeri ve 403 ahırda ağır, 814 konut, 211 işyeri ve 25 ahırda da orta hasar tespit edildiğini hatırlattı.

Ağır hasarlı konut sahiplerinden bir kısmının can ve mal güvenliği açısından Muradınlar Mahallesi'nde yaptırılan Yunus Emre tipi prefabrik konutlara, bir kısmının da bedeli devlet tarafından ödenmek üzere kiralık konutlara yerleştirildiğini ifade eden İngenç, "Ağır hasarlı evlerdeki vatandaşlarımız için AFAD Muradınlar Mahallesi'nde TOKİ'ye 9 büyüklüğünde depreme dayanıklı 928 kalıcı konut yaptırdı. Çekilen kuralar sonucu hak sahibi vatandaşlarımız afet evlerine yerleşmeye başladı. Biz de şimdi TEDAŞ ve belediye yetkililerine talimat vererek ağır hasarlı konut ve işyerlerinin hem elektriklerinin hem de su ve jeotermallerinin kesilmesini sağlıyoruz. Ekiplerimizin çalışmaları vatandaşlarımız tarafından olgunlukla karşılanmaktadır. Ağır hasarlı konut sahipleri Afet Evlerine yerleştikleri için herhangi bir sorun çıkarmıyor. Ancak ağır hasarlı işyerlerinde oturmaya devam edenler için yeni işyeri bulmak bir hayli zor. Buralarda biraz zorlanıyoruz. Onlarda kendilerine uygun yeni bir işyeri bulmaya çalışıyorlar" dedi.

Elektriği kesilen kiracı Ahmet Keskin, "Uzun süredir işyeri arıyorum. Bulamadım. Ancak elektriğim kesilince kendime uygun bir yer bulacağım. Bu husustaki tebligat bize 27 Eylül 2011 tarihinde yapılmıştı" dedi. - Kütahya/ Simav

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Simav'da, Ağır Hasarlı Binaların Elektrikleri Kesiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement