Sınavlara Hazırlanan Menderesli Öğrencileri Motiveleri İyi - Son Dakika
Güncel

Sınavlara Hazırlanan Menderesli Öğrencileri Motiveleri İyi

Sınavlara Hazırlanan Menderesli Öğrencileri Motiveleri İyi

Koray Varol Akademi, sınavlara hazırlanan öğrenciler için İzmir - Menderes'te "TEOG Öncesi Motivasyon Konferansı" düzenledi.

30.12.2015 14:00

Koray Varol Akademi'nin Kurucusu, Eğitim Koçu ve Yayıncı Koray Varol, TEOG sınavlarına hazırlanan 8. sınıf öğrencileri için İzmir - Menderes'te peş peşe iki konferans gerçekleştirerek, sınav başarısı için kilit tüyoları verdi.

Menderes Belediyesi Nikâh Sarayı Kongre ve Sanat Merkezi'nde 29 Aralık Salı günü gerçekleşen konferanslara Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, 20 farklı okulun müdürü ve öğrencileri katıldı. Konferansın açılışında konuşan Belediye Başkanı Bülent Soylu eğitimin öneminden bahsederek, "Ben köy okulunda okudum. Bizim dönemimizde çekilen zorlukları siz yaşamayın istiyoruz. Eğitmenlerin sözleri sizler için çok değerli. Kendinize güvenin çünkü biz de size güveniyoruz" dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Bardakçı ise, öğrencilerden hedeflerini yüksek tutmalarını istedi.

"Başarmak isterseniz olur"

Toplamda 350 öğrenciye konuşma yapan Koray Varol; TEOG sınavlarına doğru bir sistemle hazırlanılması, özgüven ve motivasyonlarının arttırılması, özellikle de ergenlikle iç içe geçen bu dönemde çocukların kendilerini sınava nasıl hazır hissetmeleri gerektiği gibi noktalarda bilgilendirme yaptı.

Motivasyonun başarıdaki en büyük etken olduğunu savunan Koray Varol, "Sınavda başarılı olabilmenin en önemli 3 unsuru özgüven, motivasyon ve odaklanmadır. İstediğini ve kendinize güvendiğiniz takdirde çok çalışarak hayallerinize ulaşabilirsiniz" dedi.

Öğrencilere; özgüven sahibi olmaları, motivasyonlarını yüksek tutmaları ve odaklanmaları gerektiğini vurgulayan Koray Varol başarılı olmanın ipuçlarını verdi: "Bir şeyleri ezberlemek zor mu geliyor? Sabah kalktığınızda 10 dakika ve akşam yatmadan önce 10 dakika çok önemlidir. Ezber yapmak için bu anları kaçırmayın ve tekrar edin, böylece unutmayacağınızı göreceksiniz. Sınav anında heyecanlanıyorsanız, heyecanınız geçene kadar çok çalışmalısınız. Kendinize güvenin ki, heyecan duymayın. Ders çalışmakta zorlanıyorsanız önce 30 dakika çalışıp diğer günler zamanı artırabilirsiniz. Böylelikle yükselen bir çalışma temposuna kavuşursunuz. Sınavda bildiğiniz soruları yanlış yapmamak için önce kendinize güvenin. Soruları çok hafife almayın, ama gözünüzde çok fazla da büyütmeyin. Kendinize hedef belirleyin. Hangi okula gitmek istediğinize, oradan mezun olanların hangi üniversiteye gittiğine ve hangi meslekleri seçtiğine göre kendinize bir yol haritası çıkarabilirsiniz"

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sınavlara Hazırlanan Menderesli Öğrencileri Motiveleri İyi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement