Sırbistan'da Tartışmaya Neden Olan Anıt Kaldırıldı - Son Dakika
Güncel

Sırbistan'da Tartışmaya Neden Olan Anıt Kaldırıldı

Sırbistan\'da Tartışmaya Neden Olan Anıt Kaldırıldı

Sırbistan'ın güneyinde yer alan Preşeva kentinde eski Devlet Başkanı Slobodan Miloşeviç'in iktidarda bulunduğu 1990'lı yıllarda yerel güvenlik güçlerine direndikleri için öldürülen Arnavutlar anısına yapılan anıt, bu sabah Sırp jandarma...

20.01.2013 13:03

Sırbistan'ın güneyinde yer alan Preşeva kentinde eski Devlet Başkanı Slobodan Miloşeviç'in iktidarda bulunduğu 1990'lı yıllarda yerel güvenlik güçlerine direndikleri için öldürülen Arnavutlar anısına yapılan anıt, bu sabah Sırp jandarma birlikleri tarafından kaldırıldı.

Sırbistan Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 100 güvenlik görevlisinin katıldığı anıtın kaldırılma işlemi olaysız geçti.

Açıklamada, "Preşeva kentindeki anıt, Sırbistan İçişleri Bakanlığı organizasyonunda, Adalet Bakanlığı ve ülke yönetiminin aldığı karar doğrultusunda kaldırıldı. Anıtın kaldırılması olaysız geçti. Ülke yönetimi gelecekte de kanun ve kuralları uygulayarak toprakları üzerinde güvenliği sağlamaya devam edecektir

" ifadelerine yer verildi.

Öldüren Arnavutlar anısına yapılan anıttan geriye hiçbir iz bırakılmazken, anıtın kentteki bir caminin avlusuna bırakıldığı belirtildi.

"Preşevo Vadisi" olarak bilinen ve Arnavut nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sırbistan'ın güneyindeki bölgede, 1999-2001 arasında Sırbistan Silahlı Kuvvetleri ile silahlı Arnavut milliyetçiler arasında çatışmalar yaşanmıştı. Bölgedeki çatışmalar, uluslararası örgütlerin müdahalesi sonucu durdurulmuştu.

Arnavut yetkililer, çatışmalarda hayatını kaybedenler anısına belediye binası önüne 11 Ekim 2012 tarihinde anıt dikmişti. Anıta tepki gösteren Sırbistan yetkilileri, anıtın yerel yetkililer tarafından kaldırılmasını istemiş, aksi takdirde kendilerinin kaldıracağını açıklamıştı.

100 jandarma birliğinde kaldırıldı.

Muhabir: Medin Haliloviç - Meral Balota

Yayıncı: Serkan Fidan - BELGRAD

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sırbistan'da Tartışmaya Neden Olan Anıt Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement