ŞIRNAK'TA MESLEK LİSELERİ DEPREMZEDELER İÇİN UYKU TULUMU VE SOBA ÜRETİYOR - Son Dakika
Güncel

ŞIRNAK'TA MESLEK LİSELERİ DEPREMZEDELER İÇİN UYKU TULUMU VE SOBA ÜRETİYOR

ŞIRNAK Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Nazmiye Demirel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri depremzedeler için soba ve uyku tulumu üretmeye başladı.

15.02.2023 17:38  Güncelleme: 17:50

ŞIRNAK Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Nazmiye Demirel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri depremzedeler için soba ve uyku tulumu üretmeye başladı. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde günlük 50 soba, Nazmiye Demirel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde ise günlük 50 uyku tulumu üretiliyor.

Şırnak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen, öğrencileri ve usta öğreticileri deprem bölgesinde bulunan kişiler için çadır içerisinde de kullanılabilen soba tasarladı. Ayaklarının tasarımı nedeniyle standart sobalara göre daha zor devrilen, altında bulunan yalıtım malzemesi ve ayaklarının yüksekliği nedeniyle de zemine minimum derecede sıcaklık ileten sobanın portatifinin tamamlanması ile birlikte seri üretim başlandı. Şırnak Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde gönüllü 20 kişilik usta öğretici, öğretmen ve öğrenci deprem bölgesinde zorlu kış şartlarıyla mücadele eden kişilerin yaşamını kolaylaştırmak amacıyla çift vardiya şeklinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Soba üretimi devam ederken Nazmiye Demirel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde de 20 kişilik ekip ile depremzedeler için su geçirmez, sıcak tutan uyku tulumları üretmeye başladı.

Şırnak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Mehmet Bulut, 'Şuan aktif ve çift mesai şeklinde Bakanlığımızın siparişlerine göre depremzede kardeşlerimize soba üretiyoruz. Bakanlığımızın ön görmüş olduğu birçok model vardı. Biz bu modeller üzerinde çok düşündük. Bunu nasıl tasarlayabiliriz, nasıl yapabiliriz ve en önemli şeyde üretim kapasitesini en yüksek şekilde yapmak için bunu geliştirdik. Sobalarımız ergonomiktir. En kullanışlı halde çıkardık. Yaptığımız sobamız model olarak daha küçük, daha taşınılabilir. Biz bunu tasarlarken 3-4 taraflı düşündük. Kargolamayı düşündük. Kamyonlara yüklemeyi düşündük. 200 soba yerine 400 soba yükleyebiliyoruz' dedi.

Nazmiye Demirel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi El Sanatları Teknolojisi Öğretmeni Mustafa Aslankılıç da, 'Uyku tulumu üretmekteyiz. Deprem bölgelerindeki depremzedelerimizi bu kış günü sıcak tutmak ve onların da bir nebze yanında olabilmek için gönüllü usta öğreticilerimiz, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte şuan günlük 50 uyku tulumu üretmekteyiz. İnşallah bu kapasiteyi önümüzdeki günlerde arttırarak depremzedelerimizin tüm imkanlarımızla yanında olmaya çalışacağız' dedi.

Depremzedeler için ellerinden gelen ne varsa yapacaklarını belirten Usta öğretici Evin Sak ise, şunları söyledi

'Daha önce maske projesinde de sürekli gönüllü olarak çalıştık. Şuanda tulum üretiyoruz. Depremzede arkadaşlarımız için, kardeşlerimiz için. Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız.?(DHA)

ŞIRNAK\'TA MESLEK LİSELERİ DEPREMZEDELER İÇİN UYKU TULUMU VE SOBA ÜRETİYOR
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ŞIRNAK'TA MESLEK LİSELERİ DEPREMZEDELER İÇİN UYKU TULUMU VE SOBA ÜRETİYOR - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement