ŞIRNAK'TA MESLEK LİSELİLER, OKULLARINDAKİ FIRINDA GÜNLÜK 5 BİN EKMEK ÜRETİYOR - Son Dakika
Güncel

ŞIRNAK'TA MESLEK LİSELİLER, OKULLARINDAKİ FIRINDA GÜNLÜK 5 BİN EKMEK ÜRETİYOR

ŞIRNAK'ta Nazmiye Demirel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kurulan fırında günlük 5 bin ekmek ve unlu mamuller üretiliyor.

28.12.2022 17:36  Güncelleme: 17:51

ŞIRNAK'ta Nazmiye Demirel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kurulan fırında günlük 5 bin ekmek ve unlu mamuller üretiliyor. Öğrencilerin hem meslek öğrendiği hem de harçlıklarını kazandıkları fırından çıkan ürünlerin bir kısmının satışı yapılırken, diğer kısmı da taşımalı eğitim yapılan okullara ve pansiyonlara gönderiliyor.

Nazmiye Demirel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ekmek üretim atölyesi kuruldu. Kurulan atölyede 2 usta öğretici gözetiminde 30 öğrenci tarafından, ekmek, poğaça, simit ve unlu mamuller üretiliyor. Okullarına devam ederken meslek öğrenmenin yanında harçlıklarını da kazanan öğrenciler, burada üretilen ürünlerin bir kısmının satışını yaparken, diğer kısmını da taşımalı eğitim yapan okullara ve pansiyonlara gönderiyor. Atölyenin açılış töreninde konuşan Vali Osman Bilgin, üretilen ürünlerin sadece taşımalı eğitim ve pansiyonlarla göndermekle sınırlı kalmayacağını belirterek, belediye ile yapılacak protokolle kent merkezinde de satışının yapılmasının hedeflendiğini söyledi. Vali Bilgin, 'İlimizde gerçekten çok güzel gelişmeler oluyor. Bugün sadece bir okulumuzda 8 milyon TL'lik döner sermaye ile satışı olabiliyor. Ekmek üretim atölyesi ile ilk aşamada 5 bin, sonrasında 10 bin üretimi hedefliyoruz. Burada her taraftan kazanıyoruz. Burada üretim yapan 30'a yakın kız öğrencimiz var. Hem kız öğrencilerimiz üretim yapıyorlar hem ürettikleriyle beraber okulda para kazanıyorlar. Hem de ürettiklerini vatandaşlarımıza uygun satış noktalarında uygun fiyatlara satış yaparak vatandaşlarımızın kaliteyi ucuza almasını sağlıyorlar. Aynı zamanda taşımalı öğrencimizin ekmek ihtiyacını da gidermiş oluyoruz' diye konuştu.

Fırında üretim yapan öğrencilerden Nergis Özcan ise, hem okula hem de öğrencilere katkı sunduklarını belirterek, 'Annemin yaptığı yemeklerden mutfağa merak sardım. Aslında bir gurmeyim. Daha önce yemek yapmak istemiyordum. Yapmayı da bilmiyordum. Ama yemeyi çok seviyordum. Bu okulda gastronomi bölümüne geldim. Bu fırın okulumuzda ilk defa açıldı. Poğaça, simit ve ekmek üretiyoruz. Hem okulumuza hem öğrencilerimize katkı sunuyoruz' ifadelerini kullandı. Atölyenin açılış törenine Vali Osman Bilgin'in yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdürü Mirza Tetik ve kurum müdürleri de katıldı. (DHA)

ŞIRNAK\'TA MESLEK LİSELİLER, OKULLARINDAKİ FIRINDA GÜNLÜK 5 BİN EKMEK ÜRETİYOR
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ŞIRNAK'TA MESLEK LİSELİLER, OKULLARINDAKİ FIRINDA GÜNLÜK 5 BİN EKMEK ÜRETİYOR - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement