Şırnak Valisi Bilgin, kentteki iş insanlarının Şırnak'ta yatırım yapma çağrısı yaptı - Son Dakika
Güncel

Şırnak Valisi Bilgin, kentteki iş insanlarının Şırnak'ta yatırım yapma çağrısı yaptı

Şırnak Valisi Osman Bilgin ve yatırımcılar Şırnak Valisi Bilgin'in açıklamada bulunması Sönmez Plastik yetkilisi Servet Algın'ın konuşması Cizre TSO Başkanı Ömer Faruk Yıldırım'ın konuşması Şırnak Valisi Bilgin, kentteki iş insanlarının Şırnak'ta yatırım yapma çağrısı yaptı: "Şırnaklı...

04.11.2022 16:13  Güncelleme: 17:06

Şırnak Valisi Osman Bilgin ve yatırımcılar

Şırnak Valisi Bilgin'in açıklamada bulunması

Sönmez Plastik yetkilisi Servet Algın'ın konuşması

Cizre TSO Başkanı Ömer Faruk Yıldırım'ın konuşması Şırnak Valisi Bilgin, kentteki iş insanlarının Şırnak'ta yatırım yapma çağrısı yaptı:

"Şırnaklı iş insanlarını buraya davet ediyoruz. Şırnak'ın kalkınması ilk başta Şırnaklılardan başlar"

ŞIRNAK (AA) – Şırnak Valisi Osman Bilgin, çeşitli nedenlerle dışarıda yatırım yapan iş insanlarının Şırnak ve Cizre'deki Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yatırım yapmaya davet etti.

Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir, OSB'de 1Milyar liralık yatırım yapacak olan Sönmez Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Servet Algın, Cizre Ticaret Sanayi Odası Başkanı Ömer Faruk Yıldırım, Vali Bilgin ile makamında bir araya geldi.

Daha sonra basına açıklamada bulunan Vali Bilgin, Şırnak'ın geçmişteki olumsuz algılar ve sanayideki eksiklikler nedeniyle kentteki iş insanlarının, yatırımcıların başka illerde yatırım yaptığını söyledi.

Kent genelinde 100-200 kişilik istihdam sağlayan tekstil atölyelerinin olduğu bir altyapı olduğunu aktaran Bilgin, "Habur Sınır Kapısı bu yıl 15 milyon dolarlık bir gelir elde edildi. Şırnaklı vatandaşların sadece ticari olarak burada faaliyet yaptıklarını görüyoruz. Söz konusu ihracat ürünlerinin sadece nakliyesini yaptıklarını görüyoruz. Bu bizim ilimiz açısında bir katkı sağlamadığını, istihdam anlamında da ilimizin genç nüfusunu dikkate aldığımızda, ilimizin genç nüfusunu altyapısı ve sanayisi gelişmiş olan Gaziantep, Adana, Mersin, İstanbul gibi şehirlere göçtüğünü görüyoruz" diye konuştu.

Kentteki en büyük problemin istihdam problemi olduğunu kaydeden Bilgin, genç bir nüfusa sahip olduklarını bunun içinde ciddi çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Şırnaklı iş insanlarına seslenen Bilgin, şöyle dedi:

"Şırnaklı iş insanlarını buraya davet ediyoruz. Şırnak'ın kalkınması ilk başta Şırnaklılardan başlar. Türkiye'nin lokomotif illerine baktığımız zaman Kayseri, Gaziantep, Adana hepsi insan sermayesine bağlı olarak yatırım yaptıklarını görüyoruz. Bu illerin kendi iş adamların koordinesinde kalkındığını görüyoruz. Gaziantep'te çok sayıda yatırım yapan, Türkiye'de plastik alanında çok önemli bir yere gelmiş olan Sönmez Plastik yetkililerinin kentte yatırım yapmasından dolayı teşekkür ediyorum"

Şırnak'ta 1 Milyarlık yatırım

Sönmez Plastik yetkilisi Servet Algın da valilik katkılarıyla Cizre OSB'de 120 bin metrekarede yer tahsisi aldıklarını ve bunun 60 bin metrekaresinin kapalı alan olacağını belirtti.

1 Milyar liralık yatırım yapacaklarını ifade eden Algın, şöyle konuştu:

"Ocak ayı başında yerimize başlıyoruz ilk soketler takılıyor. Önümüzdeki yılın Aralık ayına kadar 1 yıllık inşaat süremiz var. 2024'tün başında üretim yapmayı hedefliyoruz. 5 yıl içerisinde 1 milyar lira yatırım yapacağız bu süreç içerisinde 750 kişi istihdam edilecek. Bunu 1000 kişiye kadar yükseltmek istiyoruz"

Gaziantep ve Kilis'te de yatırımları olduğunu bölge insanı olarak kendi memleketlerinde yatırım yapmaya karar verdiklerini Irak'a ihracat yapmaları nedeniyle bunun avantajını kullanmak istediklerini sözlerine ekledi.

Cizre TSO Başkanı Ömer Faruk Yıldırım ise ilçenin güvenli bir liman ve lojistik altyapısı ile yatırımcılar için cazibe merkezi olduğunu belirterek, "Bütün yatırımcıları Cizre'de yatırım yapmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Şırnak Valisi Bilgin, kentteki iş insanlarının Şırnak\'ta yatırım yapma çağrısı yaptı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şırnak Valisi Bilgin, kentteki iş insanlarının Şırnak'ta yatırım yapma çağrısı yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement