Sitelerde Yaşayan Ailelere Afet Eğitimi Verilecek - Son Dakika
Güncel

Sitelerde Yaşayan Ailelere Afet Eğitimi Verilecek

Sitelerde Yaşayan Ailelere Afet Eğitimi Verilecek

AFAD ile Boğaziçi Yönetim AŞ. arasında sitelerde yaşayan ailelere afet eğitimi verilmesine yönelik işbirliği protokolü imzalandı AFAD Başkanı Oktay: "Afete hazırlık süreklilik gerektiriy...

28.11.2013 15:19

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Boğaziçi Yönetim AŞ. arasında sitelerde yaşayan ailelere afet eğitimi verilmesine yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

İstanbul Afet ve Acil Durumu Müdürlüğü'nde düzenlenen törende, işbirliği protokolünü AFAD Başkanı Fuat Oktay ile Boğaziçi Yönetim AŞ. Genel Müdürü İlhan Aydın Kartal imzaladı.

AFAD Başkanı Oktay törende yaptığı konuşmada, AFAD olarak son dönemlerde yurt içi ve yurt dışında oldukça başarılı çalışmalar yaptıklarını ancak uluslararası ölçekte bir başarı için daha yapılacak çok işleri olduğunu söyledi.

Yurt içindeki resmi ve gayri resmi tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği ve koordine içinde olmayı önemsediklerini anlatan Oktay, bu alandaki uluslararası birim ve örgütlerle de ortak hareket etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Oktay, artık risk yönetimi anlayışını benimsediklerini, sadece rutin işlerle ilgili alanda faaliyette bulunmayı yeterli görmediklerini vurgulayarak, bu alanda yarının Türkiyesini inşa etmeye çalıştıklarını söyledi.

Müdahale planı ve yapısal dönüşüm konularına önem verdiklerini aktaran Oktay, afete hazırlığın süreklilik gerektirdiğini dile getirdi.

Oktay, afete hazır olmada birey ve toplumun yanı sıra ilgili tüm kurum ve kuruluşlara görev ve sorumluluklar düştüğünü vurguladı.

Boğaziçi Yönetim AŞ. Genel Müdürü Kartal, Türkiye'nin deprem kuşağında olduğunu belirterek, AFAD ile yapılan işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kartal, deprem ve afet eğitimi konularındaki bilinçlendirme çalışmalarının aralıksız süreceğini ifade etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sitelerde Yaşayan Ailelere Afet Eğitimi Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement