Siverek'te 30 Bin Kişi Ahmet Arif'in 'Anadoluyum Ben' Şiirini Okuru Rekor Kırdı ) - Son Dakika
Güncel

Siverek'te 30 Bin Kişi Ahmet Arif'in 'Anadoluyum Ben' Şiirini Okuru Rekor Kırdı )

Siverek\'te 30 Bin Kişi Ahmet Arif\'in \'Anadoluyum Ben\' Şiirini Okuru Rekor Kırdı )

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde Guinness Rekorlar Kitabı'ndaki 'toplu okuma kategorisindeki' rekorunu kırmak için öğrenciler, vatandaşlar organizenin yapıldığı Firkan Tüysüz stadyumuna akın ediyor.

25.09.2012 17:57

Siverek'te 30 BİN KİŞİ AHMET ARİF'İN 'ANADOLUYUM BEN' ŞİİRİNİ OKURU REKOR KIRDI

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde Guinness Rekorlar Kitabı'ndaki 'toplu okuma kategorisindeki' rekorunu kırmak için öğrenciler, vatandaşlar organizenin yapıldığı Firkan Tüysüz stadyumuna akın ediyor. Siverek İl Yapma ve Kalkındırma Derneği tarafından organize edilen etkinlik kapsamında 30 bin kişi aynı anda ünlü şair Ahmet Arif'in 'Anadoluyum Ben' şiirini okuyacak.

Siverek İl Yapma ve Kalkındırma Derneği tarafından 'Haydi bid dünya rekoru kıralım' adı ile organize edilen etkinlikte hazırlıklar son aşamaya gelindi. Guinness Rekor denemesi için öğrenciler ve vatandaşlar Şirinkuyu Mahallesinde bulunan Firkan Tüysüz stadyumuna akın etmeye başladılar. Rekor denemesi için oluşturulan 56 kişilik proje ekibi hedeflenen kitle sayısına ulaşabilmek için aylar öncesinde ilçenin değişik semtlerinde bulunan billboardlara Türkçe, Kürtçe, Zazaca pankart asıp el ilanları dağıttı. 70 bin civarında öğrenci sayısı bulunan Siverek'te rekor denemesinin gerçekleşmesi amacıyla davul zurna çalınarak, kalabalık toplanmaya çalışılıyor.30 bin kişinin katılması ile rekorun kırılmasının ardından 'Anadoluyum Ben' adlı şiir Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Arapça dillerine çevrilerek, tekrar hep bir ağızdan okunacak.

CİVAN HACO TELEKONFERANS KATILACAK

Guinness Rekorlar kitabına girebilmek için stadyumu dolduran binlerce kişiyle birlikte 'Anadoluyum Ben' adlı şiiri Kürt müzik sanatçısı Civan Haco'da, telekonferans sistemiyle etkinliğe katılacağı öğrenildi. Projeyle ilgili bilgi veren Siverek İl Yapma ve Kalkındırma Dernek Başkanı Muzaffer Bayram, şöyle konuştu 'Projenin dünya rekorunun kırmanın yanı sıra ilçedeki değerleri ön plana çıkarma, yaşanan sorunları masaya yatırma, ilçenin kültürünü tanıtabilme, birlik ve beraberlik duygusunu aşılayabilme amacıyla böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptık. İnşallah 30 bin kişilik bir rekorla Guinness'e girerizö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Siverek'te 30 Bin Kişi Ahmet Arif'in 'Anadoluyum Ben' Şiirini Okuru Rekor Kırdı ) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement