Sivil Toplum Örgütlerinden Protesto - Son Dakika
Güncel

Sivil Toplum Örgütlerinden Protesto

Sivil Toplum Örgütlerinden Protesto

Bingöl'de 16 yaşındaki E.A.kıza 4 uzman çavuşun ististarmada bulunması bugün de protesto edildi.

20.06.2013 15:28  Güncelleme: 11:04

Bingöl'de 16 yaşındaki E.A. kıza 4 uzman çavuşun ististarmada bulunması bugün de protesto edildi. Dün adliye önünde yapılan protesto ardından bugün de 10 sivil toplum örgütünün adliye binası önünde düzenlediği protesto eylemine yaklaşık 200 kişi katıldı.

İHD Bingöl Şube Sekreteri Özlem Kılıç, uzman çavuşların önce tutuklandığını ve daha sonra da bir üst mahkemeye yaptıkları itiraz üzerine serbest kaldıklarını beliterek, şöyle dedi:

"Tahliye kararını veren üst mahkeme davaya gizlilik kararı koymuş, E.A.'nın avukatının E.A için yaptığı koruma talebini reddetmiştir. Bu hukuksuz karar bizim için yeni N.Ç. davası skandalıdır. N.Ç. için de daha önce skandal bir karar veren mahkeme, 13 yaşındaki N.Ç.'nin 'kendi rızasının olduğu' yönünde karar vermişti. Daha sonra oluşan kamuoyu baskısı sonucu mahkeme bu kararı bozmuş, yeniden yargılamaya gitmişti. E.A., için de verilen bu hukuksuz karar bir kez daha bu ülkenin hukuk sisteminin ve adalet duygusunun çürüdüğünü göstermiştir. Verilen tahliye ve dosyaya konulan gizlilik kararı kendilerince hukuk mevzuatına uygun olsa da, bu kararın ahlak ve vicdan karşısında hiçbir geçerliliği yoktur."

Protestocu grup daha sonra adliye önünde 5 dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra Dörtyol'a yürüyüp, dağıldı.

BAŞKAN ATALAY: BU TÜR HADİSELERİ LANETLİYORUM

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay'da cinsel istismar olayıyla ilgili yazılı açıklama yaparak olayı kınadı. Atalay, şöyle dedi:

"Bizi biz yapan; inancımızdan beslenen ahlakımızın, örfümüzün ve namus gibi en önemli değerlerimizin korunması ve muhafaza edilmesi, toplumu ayakta tutan en önemli etkenlerdir. Cinsel istismar gibi ahlaksızlığın en uç örneği sayılabilecek olan bu tür hadiseler, bizi derinden etkilemektedir. Bu hadiseler büyük birer faciadır, toplumun ar damarına vurulan büyük darbelerdir. Ahlak ve insanlık dışı bu tür eylemleri lanetliyor ve sanıklar hakkında devam etmekte olan yargı sürecinin, kamuoyunun vicdanını rahatlatacak şekilde sonuçlanmasını temenni ediyorum."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivil Toplum Örgütlerinden Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement