Sloven Büyükelçi'nin Erciyes Master Planı İlgisi - Son Dakika
Güncel

Sloven Büyükelçi'nin Erciyes Master Planı İlgisi

Sloven Büyükelçi\'nin Erciyes Master Planı İlgisi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ziyarette bulunan Slovenya Büyükelçisi Prof. Dr. Milan Jazbec, Erciyes Dağı'nda devam eden kış sporları ve turizm merkezi çalışmalarını yakından izlediklerini söyledi.

07.07.2011 10:05

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ziyarette bulunan Slovenya Büyükelçisi Prof. Dr. Milan Jazbec, Erciyes Dağı'nda devam eden kış sporları ve turizm merkezi çalışmalarını yakından izlediklerini, burada kayak tesisi kurma konusunda tecrübeli Sloven firmalarını Kayseri'ye davet edebileceklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ tarafından Başkanlık Makamı'nda kabul edilen Slovenya Büyükelçisi Prof. Dr. Milan Jazbec, Erciyes Turizm Master Planı Projesi'ni önemsediklerini ve Slovenya olarak kış sporları konusunda 500 yıllık geçmişe sahip olduklarını belirterek, yapılacak çalışma ve değerlendirmelerin ardından Slaovenyalı şirketlerin Erciyes'e yatırım yapabileceklerini söyledi.

Büyükelçi Jazbec, Kayseri'ye gelmeden önce Kayseri ve Slovenya arasında ticari ilişkilerin nasıl kurulacağı konusunda epeyce düşündüğünü ancak geldiğinde ticari ilişkilerin zaten kurulmuş olduğunu görmekten büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. Büyükelçi Jazbec, Slovenya'nın kış sporları alanında Avrupa'nın en büyük firmalarına sahip olduğunu ve karşılıklı yapılacak çalışmaların ardından Erciyes'e yatırım yapmayı çok istediklerini kaydederek, şöyle dedi:

"Avrupa'nın en büyük kayak merkezlerini inşa eden firmalar arasında Slovenyalı şirketler de var. Bunun dışında mobilya, tekstil ve inşaat alanında Kayseri'de olduğu gibi bizde de büyük firmalar var, bu alanlarda işadamlarımız arasında ortaklıklar kurulabilir. "

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ ise, dost ve kardeş ülke Slovenya Büyükelçisi Milan Jazbec'i ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Slovenya ile iyi ilişkilerimiz var. Büyükşehir Belediyesi olarak ilişkilerimizin gelişmesi yönünde üzerimize düşeni yapmaya hazırız" diye konuştu. Başkan Vekili Serdar Altuntuğ günün anısına Slovenya Büyükelçisi Prof. Dr. Milan Jazbec'e Kayseri kitabı ve Kayseri'nin simgesi olan kümbet maketi hediye etti.

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sloven Büyükelçi'nin Erciyes Master Planı İlgisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement