Sokak Hayvanları Bizim Vicdanımızdır, Onları Yaşatalım - Son Dakika
Güncel

Sokak Hayvanları Bizim Vicdanımızdır, Onları Yaşatalım

Sokak Hayvanları Bizim Vicdanımızdır, Onları Yaşatalım

İnegöl Belediyesi; hayvanların susuz kalmamaları ve susuzluktan ölmemeleri için, şehrin belirli noktalarına hayvan sulukları yerleştirdi.

05.04.2012 23:29  Güncelleme: 23:28

"Hayvan dostu bir Belediye olarak, en az insanlar kadar hayvanlarında korunması ve ihtiyaçlarının karşılanması gerektiği bilinciyle hareket ediyoruz" diyen Belediye Başkan Yardımcısı G. Sabri Günaydın, can taşıyan sokak hayvanlarına karşı insani sorumluluk bilincinin arttırılmasını amaç edinerek bu projeyi hayate geçirdiklerini belirtti.

İnegöl'ün genelindeki 24 farklı noktaya hayvan suluğu yerleştirdiklerini kaydeden Günaydın, "Hayvan suluklarının bulunduğu noktalar, aynı zamanda beslenme yerleri olarak da kullanılacaktır. Beslenme odağı ile ilgili projemizi de ilerleyen günlerde hayata geçireceğiz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz beslenme odağı projemiz hayata geçene kadar, hayvan suluklarının yanına evlerdeki bayat ekmek ve yemek artıklarını koymalarıdır. Bu şekilde israfın da önüne geçmiş olacağız" dedi.

Bu uygulamayla başta kedi, köpek ve kuşlar olmak üzere, bir çok hayvanın susuz kalmaktan kurtulacağını söyleyen Günaydın, "Bu noktada, vatandaşlarımızdan ricamız zor durumda kalan sokak hayvanlarına sahip çıkmaları ve Belediyemizin 153 numaralı hattından Hizmet Masası'ndaki görevli arkadaşlarımıza haber vermeleridir. Uygulamamızın hayırlı olmasını diliyor, vatandaşlarımızdan bu projeye destek vermelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sokak Hayvanları Bizim Vicdanımızdır, Onları Yaşatalım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement