Soma'da Kömür Madenindeki Yangın - Son Dakika
Güncel

Soma'da Kömür Madenindeki Yangın

Soma\'da Kömür Madenindeki Yangın

Soma Kaymakamı Atçı: "Olayın, daha önce müfettişler tarafından çalışma koşulları sakıncalı görülerek kapatılan bir galeride yaşandığı iddiaları gündeme geldi. Konu titizlikle araştırılıyor"

21.10.2013 17:08

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Soma'da bir işçinin yaşamanı yitirdiği maden ocağındaki yangınla ilgili, olayın daha önce müfettişler tarafından sakıncalı görülerek kapatılan bir galeride yaşandığı yönünde iddialarının gündeme geldiğini, konunun titizlikle araştırıldığını belirtti.

Atçı, maden ocağındaki olayla ilgili makamında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Gelişmelerle ilgili Soma Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal ve Maden İş Sendikası Ege Bölgesi Şubesi Başkanı Tamer Küçükgençay ile telekonferans aracılığıyla görüşen Atçı, aldığı bilgileri gazetecilerle paylaştı.

Olayda yaşamını yitiren işçinin ailesine başsağlığı, tedavileri süren işçilere ise acil şifa dileğinde bulunan Kaymakam Atçı, olayla ilgili incelemelerin başlatıldığını bildirdi. Olayın, daha önce müfettişler tarafından çalışma koşulları sakıncalı görülerek kapatılan bir galeride yaşandığı iddialarının gündeme geldiğini, konunun titizlikle araştırıldığını belirten Atçı, "Olayın üzerine ciddiyetle gidiyoruz. Müfettişler tekrar inceleme yapmalı. Kapatılmış yerde çalışma yapılıyorsa, burada çalışılmasını isteyen suçludur. Başka madenlerde 4-5 baca varken, bu ocakta tek baca olduğu, benzer kazaların daha önce de meydana geldiği söyleniyor. Durum böyleyse, bu ocak kapatılmalı" diye konuştu.

Maden işçilerinin bayram öncesinde verilen 100 lira avansla evlerine ekmek götürdüğünü ve yer altında çalıştığını belirten Atçı, ölen işçinin ailesinin geçimine ve çocuklarının eğitimine destek sağlanması gerektiğini söyledi.

Telekonferansta konuşan Maden İş Sendikası Ege Bölgesi Şubesi Başkanı Tamer Küçükgençay ise, o bölgede çalışma olup olmadığını müfettişlerin incelemesinde ortaya çıkacağını belirtti.

Soma'da özel bir kömür madeni işletmesinde yangın çıkmış, dumandan etkilenen işçilerden 47 yaşındaki Yonus Güçlü hayatını kaybetmişti. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soma'da Kömür Madenindeki Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement