Son dakika haberi... Slovakya'da 2. Dünya Savaşı nedeniyle inşa edilen ama hiç kullanılmayan viyadük - Son Dakika
Güncel

Son dakika haberi... Slovakya'da 2. Dünya Savaşı nedeniyle inşa edilen ama hiç kullanılmayan viyadük

Son dakika haberler: İkinci Dünya Savaşı'nın hemen öncesinde o zamanki adıyla Çekoslovakya'nın önemli bir bölümünün Macaristan'a verilmesi nedeniyle eski demiryolu bağlantıları kesintiye uğradı.

24.10.2022 13:24  Güncelleme: 13:29

İkinci Dünya Savaşı'nın hemen öncesinde o zamanki adıyla Çekoslovakya'nın önemli bir bölümünün Macaristan'a verilmesi nedeniyle eski demiryolu bağlantıları kesintiye uğradı. Ülkenin doğu ve batısını tekrar birbirine bağlamak için dağların altına tüneller kazıldı, vadilerin arasına yol ve viyadükler inşa edildi. Doğu Slovakya'nın tarihi yapılarından biri olan otuz sekiz metre yüksekliğinde ve 120 metre uzunluğundaki Koprassky Viyadüğü, 1941 yılında tren yolu yapılmak üzere inşasına başlandı ama hiçbir zaman bu amaçla kullanılmadı. İkinci Dünya Savaşı bitince Çekoslovakya'nın doğusu ile batısı arasındaki kopukluk da ortadan kalktı. Koprassky Viyadüğü, bugün yalnızca turistik amaçlı geziler için kullanılan bir uğrak noktası.

Son dakika haberi... Slovakya\'da 2. Dünya Savaşı nedeniyle inşa edilen ama hiç kullanılmayan viyadük
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika haberi... Slovakya'da 2. Dünya Savaşı nedeniyle inşa edilen ama hiç kullanılmayan viyadük - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement