Sudan'dan Güney Sudan'a Yardım - Son Dakika
Güncel

Sudan'dan Güney Sudan'a Yardım

Sudan\'dan Güney Sudan\'a Yardım

Sudan'ın, Güney Sudan'daki kuraklıktan kaynaklı kıtlıktan mağdur vatandaşlara 10 bin ton mısır yardımı yaptığı bildirildi.

11.03.2017 23:42

Sudan'ın, Güney Sudan'daki kuraklıktan kaynaklı kıtlıktan mağdur vatandaşlara 10 bin ton mısır yardımı yaptığı bildirildi.

"Eş-Şuruk Ağı"nın haberine göre, İnsani Yardım Yüksek Komitesi Raportörü Ahmed Muhammed Adem, Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir'in talimatıyla Güney Sudan'daki kuraklıktan kaynaklı kıtlıktan mağdur vatandaşlara 10 bin ton mısır yardımı yapıldığını belirtti.

Sudan'ın daha önce de bu ülkeye 27 bin çuval mısır yardımı yaptığını hatırlatan Adem, Güney Sudan'daki kuraklık sorununun, Sudan için büyük önem arz ettiğini ve ülkenin öncelikli meselesi olduğunu bildirdi.

Adem, Sudan'ın Güney Sudan'la güçlü tarihi bağlarının olduğuna dikkati çekerek, dini ve insani sorumluluk gereği bu ülkeye destek verildiğini kaydetti.

BM ve Güney Sudan hükümetinin geçen ay yaptığı ortak yazılı açıklamada ülkede, 100 bin kişinin yaşadığı Unity eyaletine bağlı iki bölgede kıtlık olduğu duyurulmuş, Güney Sudan'da 4,9 milyon kişinin acil gıda yardımına ihtiyacı olduğu vurgulanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sudan'dan Güney Sudan'a Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement