Sultanahmet'te Canlı Bomba - Son Dakika
Güncel

Sultanahmet'te Canlı Bomba

Sultanahmet\'te Canlı Bomba

1 polis şehit, 1 polis yaralı

06.01.2015 20:31  Güncelleme: 20:33

Sultanahmet Meydanı'ndaki Turizm Şube Binası'na kimliği belirsiz bir kadının düzenlediği bombalı saldırıda 1 polis memuru yaralandı, 1 polis şehit oldu. Kadın canlı bomba ölü olarak ele geçirildi.

Sultanahmet Meydanı'nda Yerebatan Caddesi üzerinde hizmet veren Turizm Şube Müdürlüğü'ne yönelik bombalı saldırı düzenlendi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, patlamanın ardından İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ile olay yerine geldi. Burada incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Şahin, patlamanın saat 17.20'de meydana geldiğini söyledi.

Turizm Şube Müdürlüğü önündeki kulübeye İngilizce olarak "cüzdanını kaybettiği" bahanesiyle bir kadının yaklaştığını ve daha sonra üzerindeki bombayı patlattığını anlatan Şahin, saldırganın öldüğünü belirtti.

İstanbul Valisi Şahin, saldırgan kadının kimlik tespiti için çalışmaların başlatıldığını bildirdi.

Saldırıda ağır yaralanan polis memuru Kenan Kumaş ve polis memuru Taner Şenel, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Polis memuru Kumaş, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Patlama nedeniyle Yerebatan Caddesi trafiğe kapatılırken, tramvay seferlerinin aksamadığı görüldü.

İSTANBUL VALİSİ VASİP ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 17:20 sularında canlı bomba olan kadın teröristin, cüzdanını kaybettiği bahanesiyle binaya giriş yaptıktan sonra üstündeki bombayı patlattığını belirtti. Vali Şahin, kadın canlı bombanın öldüğünü, kimliğinin ise henüz belli olmadığını söyledi.

1 Ocak günü terör örgütü DHKP-C örgütü üyesi Fırat Özçelik, Dolmabahçe Sarayı Saltanat Kapısı önünde 2 polisin nöbet tuttuğu noktaya el bombası atmıştı. Bomba patlamayınca da tabancayla ateş açmıştı. Tek el ateşin ardından tabancası tutukluk yapan Özçelik, yakalanmış ve tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Güncel Sultanahmet'te Canlı Bomba - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement