Suriye Konsolosluğu Önünde Protesto - Son Dakika
Güncel

Suriye Konsolosluğu Önünde Protesto

Suriye Konsolosluğu Önünde Protesto

Nişantaşı'ndaki Suriye Konsolosluğu önünde toplanan bir grup, Suriye'de yaşanan olayları protesto etti.

10.08.2011 02:50  Güncelleme: 09:40

Gazeteci Yazar Nuray Mert, "En büyük korkum, duyarlılığın Türkiye'yi Suriye'de bir müdahaleye yönlendirebileceği" diye konuştu.

Suriye Halkı ile Dayanışma Grubu, Maçka Caddesi üzerinde bulunan Suriye Konsolosluğu önünde, ellerinde Türkçe ve Arapça yazılı dövizlerle Suriye'de son günlerde yaşanan olayları protesto etti. Gazeteci Yazarlar Nuray Mert ve Ahmet Hakan'ın da uzaktan izlediği protestoda okunan basın açıklamasında, "Suriye rejimi, 15 Mart'tan beri devam eden barışçıl halk ayaklanmasını bastırmak için yaptığı operasyonlarda 3 binden fazla kişiyi şehit etti. Tutuklananların sayısı 15 bini geçmiştir. Dünyanın her yerinde bugün yaptığımız eylem koordineli olarak sürüyor. Türkiye'de yaşayan Suriyeliler olarak Türkiye hükümetinden, Şam Büyükelçisi'ni Ankara'ya çağırmasını ve Suriye'nin Ankara Büyükelçisi ve maslahatgüzarını, İstanbul ve Gaziantep konsoloslarını istenmeyen adam ilan etmelerini istiyoruz" denildi. Polisin güvenlik önlemleri altında yapılan eylem yaklaşık bir saat sürdü. Olaysız şekilde dağılan grup arasında kadınlar ve çocukların da olması dikkat çekti.

GAZETECİ YAZARLAR UZAKTAN İZLEDİ

Suriye Konsolosluğu önünde süren eylemi uzaktan izleyen Gazeteci Yazarlar Nuray Mert ve Ahmet Hakan'ı gören protestoculardan bazıları yanlarına gelerek Suriye'de yaşananları aktardı. Suriye'de yaşanan olayların çok üzücü olduğunu söyleyen Gazeteci Yazar Nuray Mert, "Ben Suriye'ye sürekli gidip geldiğim için yazı yazdım; 'yanlız ve güzel bir ülke' diye. Böyle şeyler olması tabii ki üzücü. Ama dediğim gibi bu konuda uluslararası bir baskı insani çerçevede nasıl gerçekleştirilebiliri düşünmek lazım. Yoksa benim en büyük korkum, bu duyarlılığın Türkiye'yi Suriye'de bir müdahaleye yönlendirebileceği. Zaten böyle bir şeyin batı tarafından Türkiye'nin cesaretlendirildiği izlenimi var. Askeri müdahalenin dışında neler yapılabiliri düşünmek lazım" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriye Konsolosluğu Önünde Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement