Suriye'nin Kahire Büyükelçiliği Şokta - Son Dakika
Güncel

Suriye'nin Kahire Büyükelçiliği Şokta

Suriye\'nin Kahire Büyükelçiliği Şokta

Suriye'de, öfkeli muhalifler Tahrir meydanına 5 yüz metre uzaklıktaki elçiliği bastılar.

27.01.2012 20:00  Güncelleme: 09:14

Mısırlılar devrimin birinci yıldönümünün ardından tekrar Tahrir meydanında toplanırken, öfkeli Suriyeli muhalifler Mısır otorite boşluğundan faydalanarak Tahrir meydanına 5 yüz metre uzaklıktaki elçiliği bastılar.

Suriye'nin Kahire Büyükelçiliği'ne giren 150 kadar muhalif, Kahire'deki Gardeın City semtindeki büyükelçilikteki Hafız ve Beşşar Esad resimlerini tahrip ettikten sonra binadan ayrıldı.

Gelen muhalifler önce elçilik camlarını kırdılar, ardından da içeriye girerek Suriye bayrağı ile Hafız ve Beşşar Esad'ın resmilerini dışarıya çıkarıp tahrip ettiler. Muhaliflerin elçiliğe girişi sırasında dışarıda görevli Mısır polisi ile protestocular arasında kısa süreli çatışma yaşandı.

Mısır güvenlik kuvvetlerinin göstericileri ikna etmesi üzerine, protestocular, Suriye Elçiliği'nden ayrılarak Tahrir Meydanı'na geri döndüler. Suriye'nin, Büyükelçiliği koruyamadığı için Mısır hükümetini sorgulayacağı bildiriliyor.

Elçilik binası önünde uzun süre slogan atan göstericiler, Suriye yönetiminin sivillere karşı işlediği cinayetlerin son bulması için uluslararası toplumun harekete geçmesini istediler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriye'nin Kahire Büyükelçiliği Şokta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement