Suriyeli Bebek Babasız Dünyaya Geldi - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Bebek Babasız Dünyaya Geldi

Suriyeli Bebek Babasız Dünyaya Geldi

Suriye'de yaşanan çatışmalardan kaçarak 1 ay önce Diyarbakır'a gelen Emira Abdullah, özel bir hastanede bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

06.02.2013 11:17

Suriye'de yaşanan çatışmalardan kaçarak 1 ay önce Diyarbakır'a gelen Emira Abdullah, özel bir hastanede bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Kocasından 7 aydır haber alamadığını belirten Abdullah, bebeğinin memleketinden uzakta doğmasından büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Suriye'nin Halep kentindeki çatışmalardan kaçarak bir ay önce Diyarbakır'a gelen Emira Abdullah, parası olmadığı için bir ay boyunca kendisine yardımcı olacak bir hastane aradığını söyledi. Son başvuru yaptığı özel bir hastanenin doğumunu ücretsiz yaptığını belirten Abdullah, kocasından da 7 aydır haber alamadığını dile getirdi. Abdullah, kocasının kayıp olduğunu belirterek, bebeğinin memleketinden uzakta ve babasız doğduğundan dolayı büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Hastane yetkilileri ise, doğumdan sonra bebeğin üzerine giydirilebilecek hiçbir şeyin olmadığını ve bunu da kendi imkanları ile temin ettiklerini dile getirdi. Doğumu gerçekleştiren Op. Dr. Ferit Adıgüzel, bebeğin sağlıklı bir şekilde doğduğunu aktararak, ancak bundan sonraki sürecin daha önemli olduğunu belirtti. Çocuğun bakıma ihtiyacı olduğunu ve ailenin bunu yapabilecek maddi durumunun olmadığını ifade eden Adıgüzel, "Hasta gelip polikliniğimize başvurdu. Kendisinin Suriye'den geldiğini, parasının olmadığını ve eşinin yaklaşık 7 aydır kayıp olduğunu dile getirdi. Biz de alıp ultrasona soktuk. Baktık ki bebeğin doğum zamanı, hatta doğum süresini birazda aşmış. Bebek yan yatış pozisyonunda olduğu için sezaryenle doğurmamız gerekiyordu. Bunu anneye söylediğimizde anne parasının olmadığını dile getirdi. Bizde bu halde onu bırakamayacağımızı belirterek yönetime başvurduk. Yönetim masrafların ücretsiz karşılanmasını söyledi ve ameliyata aldık. Bebek gayet sağlıklı bir şekilde doğdu. Annenin durumu da gayet iyi. İkisi de sağlıklı çok şükür. Biz burada çocuğun dünyaya gelmesine vesile olduk. Ama bu iş burada bitmiyor. Asıl iş bundan sonra başlıyor. Bu bebeğin masrafları olacak, ailenin hali zaten perişan, üzerlerine atacakları bir battaniyeleri bile yok. Ben bir doktor olarak elimden gelen neyse yapacağım ama hayırseverlerin de bu insanlara el atması gerekiyor. Bu insanlar gibi birçok mülteci var, bunlara yardım elimizi uzatmak zorundayız" şeklinde konuştu.

Doğuma giren ekipten Uzman Dr. İ. Halil Buldağ ise, doğumun gayet başarılı bir şekilde gerçekleştiğini ifade ederek, "Ancak önemli olan bu bebeğin bundan sonra nasıl bakılacağı. İyi niyetli ve hayırsever vatandaşların bu insanlara ellerini uzatmalarını bekliyorum" dedi.

Doğan bebeğe Havva isminin verildiği bildirildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suriyeli Bebek Babasız Dünyaya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement