Taksicinin Karıştığı Ölümlü Kaza Davası - Son Dakika
Güncel

Taksicinin Karıştığı Ölümlü Kaza Davası

Taksicinin Karıştığı Ölümlü Kaza Davası

Çarptığı kimyager Dilge Şen'in ölümüne, Cevahir Gençoğlu'nun da yaralanmasına sebep olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan taksi şoförü Mesut Yılmaz'ın yargılanmasına devam edildi.

31.05.2017 13:38

Çarptığı kimyager Dilge Şen'in ölümüne, Cevahir Gençoğlu'nun da yaralanmasına sebep olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan taksi şoförü Mesut Yılmaz'ın yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Mesut Yılmaz, kazada yaralanan Cevahir Gençoğlu ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmada, ölen Dilge Şen'in aile yakınları da hazır bulundu.

Mahkeme Heyeti Başkanı Mahir Merdun, olay yerinde yapılan keşfe ilişkin bilirkişilerce hazırlanan raporun mahkemeye gönderildiğini tutanağa geçirdi.

Bilirkişi raporuna ilişkin diyecekleri sorulan müşteki avukatlarından Kübra Darbaz, raporda yaya geçidi ile çarpma noktası arasında 172 metre mesafe olduğunun tespit edildiğini belirterek, "Bilirkişi görevini aşarak kusur tespiti yapmıştır. Ceza Genel Kurulu kararında tek bilirkişinin kusur tespiti yapamayacağı belirtilmiştir. Kusur tespitinin heyetçe belirlenmesi gerekir. Sanığın kaza sonucu kaçması ve delilleri karartması nedeniyle tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ediyoruz." diye konuştu.

Sanık Yılmaz'ın avukatı Mesut Yılmaz İstif de bilirkişi raporunun, trafik kazalarını araştırma uzmanı tarafından hazırlandığını dile getirerek, "İki bilirkişi raporunda da asli kusur yayalarda bulunmuştur. Müvekkilim tali kusurludur. Tüm deliller toplanmıştır. Tahliyesini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Duruşmada, daha sonra Cumhuriyet savcısı Eyüp Kara, esas hakkındaki mütalaasını sundu.

Mütalaada, olay tarihinde ticari taksi şoförlüğü yapan sanığın aracıyla Kartal- Pendik sahil yolu Orhantepe Mahallesi Turgut Özal Bulvarı Dragos mevkisinde seyir halindeyken yolun karşısına geçmeye çalışan Dilge Şen ve Cevahir Gençoğlu'na çarptığı anlatıldı.

Çarpma neticesinde Şen'in hayatını kaybettiği, Gençoğlu'nun da yaralandığı belirtilen mütalaada, olayın akabinde sanığın sevk ve idaresindeki aracıyla durmayarak olay yerinden kaçtığı kaydedildi.

Mütalaada, bilirkişi raporlarına göre sanığın olayda tali kusurlu olduğu, bu şekilde kusurlu hareketle atılı suçu işlediğinin anlaşıldığı belirtilerek, "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasına, ayrıca sanığın tutuklu kaldığı süre ve kusur durumu gözetilerek tahliyesine karar verilmesi talep edildi.

Tutuklu sanık tahliye edildi

Söz verilen Cevahir Gençoğlu da "Kaldırıma adım atmak için ayağımı kaldırdım. Ne korna, ne fren olmadı. Kaldırımın dibindeydik. Raporu kabul etmiyoruz. Sanığın tutuklu kalmasını istiyoruz." dedi.

Dilge Şen'in babası Durak Şen ise "Başından beri ölen, suçlu gösteriliyor. Olayın tanığının anlatımlarıyla bilirkişi raporu örtüşmemektedir. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum." diye konuştu.

Sanık Mesut Yılmaz, olaydan dolayı pişman olduğunu belirterek, beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, müşteki avukatına esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre verilmesine karar verdi.

Tutuklu sanık Yılmaz'ın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak tahliyesine karar veren heyet, duruşmayı erteledi.

Olayın geçmişi

Kartal'da kimyager Dilge Şen'in (29) ölümü ve Cevahir Gençoğlu'nun yaralanmasıyla sonuçlanan kazanın ardından kaçan taksi şoförünün yakalanması için çalışma başlatılmıştı.

Kazadan sonra çevredeki taksi duraklarına gitmeyen taksileri ve bölgedeki tamircileri araştıran polis ekipleri, Mesut Yılmaz'ın kullandığı, sağ farı hasarlı taksinin bir tamirhanede olduğunu tespit etmişti.

Bir süredir bağlı olduğu taksi durağına da gitmediği anlaşılan Yılmaz, kaldığı belirlenen adrese yapılan operasyonla gözaltına alınmış ve çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Mesut Yılmaz'ın "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan, 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Taksicinin Karıştığı Ölümlü Kaza Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement