Taksim Gezi Parkı'ndaki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Taksim Gezi Parkı'ndaki Olaylar

Taksim Gezi Parkı\'ndaki Olaylar

Kızılay'da farklı noktalarda toplanan göstericilere polis müdahale ediyor.

03.06.2013 16:53

Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto için Kızılay'da toplanan göstericilere polis müdahalesi sürüyor.

Kızılay Meydanı'nı kapatmaya çalışan ve polisin müdahalesiyle dağılan göstericiler, GMK Bulvarı ve Ziya Gökalp Caddesi'nde barikat oluşturdu. Kurdukları barikatı ateşe veren kalabalığın, polise taş atması üzerine, güvenlik güçleri de göstericilere gaz bombası ve tazyikli suyla müdahalede bulundu.

GMK Bulvarı'nda barikat kuran gruba müdahalede bulunan polis panzeri, engelli iki kişinin tepkisi üzerine Kızılay Meydanı'na dönerek, buradan Ziya Gökalp Caddesi'nde bulunan gruba müdahaleyi sürdürdü. Bunun üzerine Ramazan Ocak adlı yürüme engelli bir kişi, panzerin peşinden giderek tepkisini sürdürdü. Koltuk değneğiyle panzere vuran Ocak, polislerden göstericilere gaz atmamalarını istedi.

Daha sonra TOMA aracının önüne geçen Ocak, koltuk değneklerini havaya kaldırarak müdahalenin durmasını talep etti. Önüne yattığı aracın hareketini engelleyen Ocak'a, çevredekiler de destek oldu. Göstericiler Ocak'ı aracın önünden uzaklaştırmak isteyen polise tepki gösterdi.

Bu arada atılan bir cisim kafasına isabet eden kişi yaralandı. Yaralı, gazeteciler ve göstericiler tarafından bir araca bindirilerek hastaneye götürüldü.

Güvenlik güçleriyle göstericiler arasındaki gerginlik sürüyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Taksim Gezi Parkı'ndaki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement