Taraf Gazetecilik, İMKB'de İşlem Görmeye Başladı - Son Dakika
Güncel

Taraf Gazetecilik, İMKB'de İşlem Görmeye Başladı

Taraf Gazetecilik, İMKB\'de İşlem Görmeye Başladı

Taraf Gazetecilik Sanayi ve Ticaret A.Ş, İMKB'de işlem görmeye başladı.

02.03.2012 16:04  Güncelleme: 14:10

Taraf Gazetecilik hisse senetlerinin borsada işlem görmeye başlaması dolayısıyla İMKB İşlem Salonu'nda gong Taraf için çaldı.

İMKB'nin bu sabah açılışında konuşan düzenlenen törende konuşan İMKB Başkanı İbrahim Turhan, 2011 yılı içinde borsada gerçekleştirilen halka arzlarla 2'si Gelişen İşletmeler Piyasası'nda (GİP) olmak üzere 25 şirketin hisse senetlerinin sermaye piyasalarına kazandırıldığını, toplamda 19,7 milyar lira kaynak sağlandığını kaydetti.

Turhan, Taraf Gazetecilik'in 2012 yılında hisseleri borsada işlem açılacak üçüncü şirket olduğunu hatırlatarak, "Son derece başarılı bir halka arz olduğunu ben memnuniyetle gözlemliyorum. Bu halka arzın sonunda 6 milyon 880 bin liralık bir hasılat elde edildi. Taraf Gazetecilik'in de yüzde 16,67'si böylelikle halka açılmış oldu" dedi.

Turhan, Taraf Gazetecilik'in halka arz tutarının 1 milyon 600 milyon liralık nominal sermaye artırımı şeklinde gerçekleştirildiğini, halka arzın 4 lira 30 kuruştan halka arzın açıldığını, şu anda şirketin toplam piyasa değerinin 41 milyon 280 bin lira olduğunu söyledi.

Taraf Gazetecilik Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arslan da, Taraf'ın borsaya giren en genç kuruluşlardan biri olduğuna değinerek, hisse alan yatırımcıların Taraf'a katkıda bulunmasının yanı sıra, Taraf'ın da yatırımcılara katkıda bulunacağını belirtti.

İMKB'de "TARAF" koduyla, İkinci Ulusal Pazar'da işlem görmeye başlayan Taraf Gazetecilik Sanayi ve Ticaret AŞ hisseleri, şu dakikalarda 4,27 liradan işlem görüyor.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Taraf Gazetecilik, İMKB'de İşlem Görmeye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement