Tartışılan Tahliyeler! - Son Dakika
Güncel

Tartışılan Tahliyeler!

Tartışılan Tahliyeler!

9'u Hizbullah Üyesi 12 Kişi Hakkında Yargıtay Yakalama Kararı Çıkardı.

14.01.2011 10:23  Güncelleme: 14:24

Tutukluluk süresini kısaltan CMK 102'inci maddesinin yürürlüğe girmesinin ardından tahliye edilen terör örgütü Hizbullah üyesi 12 kişi kayıplara karıştı.

Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi'nin haklarında tutuklama kararı çıkardığı sanıkların belirtikleri adresleri Diyarbakır ve Batman'da operasyon düzenleyen polis, Hizbullahçıları bulamadı.

CMK'un 102'inci maddesinin yürürlüğe girmesinin ardından terör örgütü Hizbullah'ın aralarında üst düzey yöneticilerininde bulunduğu 12 kişi Diyarbakır ve Batman'da tutuklu bulundukları cezaevlerinden 4 Ocak 2011 gecesi denetimli serbestlik yasası kapsamında serbest bırakıldı.

 

Tahliye olan Hizbullah'ın üst düzey yöneticileri Cemal Tutar, Edip Gümüş ile Abdulkerim Kaya, Fuat Balca, Şeyhmus Kınay ve Mustafa İpek, Diyarbakır'da, M.Emin Varol, Kemal Gülşen, Sinan Yakut, Muhmut Demir, Lütfü Sertkaya ve Bilal Taş, Batman'da ikamet gösterdiler.

Ancak Diyarbakır'dan tahliye olan sanıklar adres gösterdikleri yerlerin polis merkezlerine gidip bugüne kadar hiç imza vermediler. Batman'da ikamet gösterenler ise son 3 gündür polis merkezlerine gitmedi.

Hizbullahçıların imza vermeye gelmesi üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı durumu Yargıtay'a bildirdi.

Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi, sanıkların denetimli serbestlik yasasının gereğini bilerek yada isteyerek yerine getirmemeleri ve yurt dışına kaçma ihtimalleri üzerine tutuklama kararı çıkarttı.

Tutuklama kararının ardından Diyarbakır ve Batman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Hizbullahçıların gösterdiği adresler ve bulanabilecekleri yerlere operasyonlar düzenledi.

Ancak, operasyonlarda hiç bir Hiçbullahçının izine rastlanmadı. Kayıplara karışan Hizbullahçıları bulmak için polisin operasyonlarının sürdüğü belirtildi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Tartışılan Tahliyeler! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement