Tayad Ankara'ya Yürüyor - Son Dakika
Güncel

Tayad Ankara'ya Yürüyor

Tayad Ankara\'ya Yürüyor

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (tayad) Üyesi Bir Grup, İstanbul'dan Ankara'ya Yürüyüş Başlattı. Ankara'ya Yürüyerek Gideceklerini Söyleyen Grubun Uzun Yolu Düşünerek Yanlarına Erzak ve 12 Kilogramlık Mutfak Tüpü de Alması Dikkat Çekti

18.09.2010 17:10

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyesi bir grup, İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş başlattı. Ankara'ya yürüyerek gideceklerini söyleyen grubun uzun yolu düşünerek yanlarına erzak ve 12 kilogramlık mutfak tüpü de alması dikkat çekti

Kartal Meydanı'nda toplanan yaklaşık 50 TAYAD'lı aile, "Sohbet hakkı uygulansın" yazılı pankart açarak çeşitli sloganlar attı.

Burada grup adına bir açıklama yapan TAYAD Genel Başkanı avukat Behiç Aşçı, tecritin kaldırılması, sohbet hakkının uygulanması, tutsak TAYAD'lıların özgürlüğü ve hapishanelerde işkencelerin sona erdirilmesi ve için Ankara'ya yürüdüklerini söyledi.

TAYAD'lı ailelerin yaklaşık 25 yıldır hapishanelerde hak gasplarına, tecrite, işkencelere karşı mücadele ettiğini savunan Aşçı, bunun için 17 TAYAD'lının Ankara'da tutuklandığını, 9 TAYAD'lının da halen tecritte olduğunu belirterek, "İşte bizi yollara düşüren bu gerçektir. Hapishanelerde tecrit ve işkenceye karşı mücadele ediyoruz. Bunun için Ankara'ya yürüyoruz" dedi.

Yürüyüşe destek veren Melek Akgül de, oğlunun ağırlaştırılmış müebbet cezası aldığını ve hapishanede çeşitli işkencelere maruz kaldığını ileri sürerek, tecritin kaldırılmasını, sohbet hakkının uygulanmasını ve hapishanelerde işkencelerin sonlandırılmasını istedi. Bir başka TAYAD üyesi Fahrettin Keskin de oğlunun cezaevinde olduğunu ve sürekli işkenceye maruz kaldığını iddia etti. Öte yandan Paşabahçe Devlet Hastanesi bahçesinde işine geri dönmek için uzun zamandır eylem yapan Türkan Albayrak'ta destek verdi. Konuşmaların ardından grup yürüyüşe geçerken uzun sürecek yolculukta gıda ihtiyaçlarını karşılamak üzere erzaklar olduğu görülürken, 12 kilogramlık mutfak tüpüde dikkat çekti. Grup açıklamanın ardından, Kartal üzerinden D-100 karayoluna çıkarak Ankara'ya doğru yürüyüşe geçti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tayad Ankara'ya Yürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement