Tepki Çeken Atama - Son Dakika
Güncel

Tepki Çeken Atama

Tepki Çeken Atama

Aydın'ın Nazilli İlçesi'ndeki Nahit Menteşe Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü olarak görev yaptığı sırada istifa ederek 12 Haziran genel seçiminde Ak Parti'den milletvekili aday adayı olan Serpil Şahbudak, Nazilli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevine atandı.

27.08.2011 10:42

Aydın'ın Nazilli İlçesi'ndeki Nahit Menteşe Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü olarak görev yaptığı sırada istifa ederek 12 Haziran genel seçiminde Ak Parti'den milletvekili aday adayı olan Serpil Şahbudak, Nazilli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevine atandı. Aday adaylığı sırasında kariyerinde yükselmek için siyasete girdiği tartışması yapılan Şahbudak'ın Milli Eğitim Şube Müdürü olarak atanmasına CHP ve MHP'den tepki geldi.

Serpil Şahbudak'ın Nazilli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevine getirilmesine tepki gösteren CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, kamuda yükselmenin yolunun Ak Parti'ye yakın olmaktan geçtiğini iddia etti. Tezcan, "Ak Parti başından bu yana sadakate dayalı yükselme siyaseti izliyor. Yükselmek için Ak Parti'ye yakın olmak yetiyor. Bu aynı zamanda kamu personeli için de bir baskı unsuru. ya kendini gizleyeceksin ya da Ak Partili olacaksın. Bu zihniyetin değişmesi lazım" diye konuştu.

Konuyla ilgili bir diğer tepki de MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak'tan geldi. Uzunırmak, kendisinin bu tarz siyaseti benimsemediğini belirterek, "Siyasette bunlar her dönem olmuştur. Benim tasvip ettiğim siyaset tarzı bu değil. Ben o hanımefendinin yerinde olsam seçimlerin ardından bu görevi kabul etmezdim" dedi.

HİÇ BİR DÖNEM SİYASETİ ALET ETMEDİK

Hakkındaki iddialara yanıt veren Serpil Şahbudak, 28 yıllık eğitimci olduğunu ve 15 yıl idarecilik yaptığını belirterek şunları söyledi:

"Geçmişte yaptığım görevler belli. Rahmetli ağabeyim Mehmet Özalp yedi yıl Anavatan Aydın milletvekili olarak hizmet etti. Ben o zaman da öğretmendim. Eşim de emekli öğretmen. Siyaseti hiçbir zaman araç olarak kullanmadık. İhtiyaç olduğu için bu göreve getirildim. Kadınların farklı kadrolarda hizmet vermesinin gerekli olduğunu düşünüyorum. Başbakanımızın kadın adayları teşvik etmesi ile aday adayı oldum. Nasip değildi. Bütün bunları şahsıma yönelik saldırı olarak değerlendiriyorum. " - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tepki Çeken Atama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement