Termik Santral Kurulmaması İçin 10 Gündür Yürüyorlar - Son Dakika
Güncel

Termik Santral Kurulmaması İçin 10 Gündür Yürüyorlar

Termik Santral Kurulmaması İçin 10 Gündür Yürüyorlar

57 yaşındaki Emekli Öğretmen Ferhat Hançer ve Yeşil Gerze Çevre Platformu üyeleri, Sinop'a bağlı Gerze İlçesi'ne kurulması planlanan termik santrali protesto için Sinop'tan Ankara'ya 10 gündür yürüyor.

28.04.2012 00:57

57 yaşındaki Emekli Öğretmen Ferhat Hançer ve Yeşil Gerze Çevre Platformu üyeleri, Sinop'a bağlı Gerze İlçesi'ne kurulması planlanan termik santrali protesto için Sinop'tan Ankara'ya 10 gündür yürüyor. Şuana kadar 475 kilometre yürüyen grup, iki gün sonra Ankara'da olacak.

Sinop'a bağlı Gerze İlçesi'ne yapılması planlanan termik santralin kurulmaması için Sinop'tan Ankara'ya doğru 10 gündür yürüyen Emekli Öğretmen Ferhat Hançer ve Yeşil Gerze Çevre Platformu üyeleri Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Bugüne kadar 475 kilometre yürüdüklerini ve iki gün sonra Ankara'da olacaklarını söyleyen, Ferhat Hançer, "Ankara'ya yaklaşık 475 kilometre yolumuz var. Bu yolu iki günde kat etmeyi düşünüyoruz. 30 Nisan da Ankara olacağız. 12 günlük yürüyüşümüzde kamuoyunu aydınlatmak tek hedefimiz. Biz doğa ve yaşam alanları bırakmak istiyoruz. Bizden sonraki kuşaklar etkilenmesin, bizler şimdiden çevresel kirliliği önlemeye çalışıyoruzö diye konuştu. Platform üyelerinden Emekli İşçi Mustafa Kıray (60), "Torunlarımıza temiz, bağımsız martıların ve kelebeklerin uçtuğu bir gökyüzü bırakmak buradayızö dedi. Platform sözcüsü Şengül Şahin ise, Gerze'ye büyük zarar verecek olan termik santralin kurulmaması konusunda tüm ilçe halkı ile birlikte olayı protesto ettiklerini dile getirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Termik Santral Kurulmaması İçin 10 Gündür Yürüyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement