Terör Kurbanı 10 Kişi İçin Hüzünlü Anma - Son Dakika
Güncel

Terör Kurbanı 10 Kişi İçin Hüzünlü Anma

Terör Kurbanı 10 Kişi İçin Hüzünlü Anma

PKK Tarafından 23 Ocak 1987'de Mardin Midyat'a Bağlı Başyurt Köyünde Katledilen 10 Kişi İçin Anma Töreni Düzenlendi

23.01.2011 16:50

Terör Örgütü PKK tarafından 23 Ocak 1987 tarihinde Mardin'in Midyat İlçesi'ne bağlı Başyurt Köyü Efeler Mezrası'nda katledilen 7'si çocuk 10 kişi için anma töreni düzenlendi.

Midyat İlçesi'ne bağlı Başyurt Köyü, Efeler Mezrası'nda bugün düzenlenen anma törenine Midyat Kaymakamı Fatih Akkaya, Mardin Tuğay Komutanı Tuğgeneral Selim Mert, Midyat Garnizon Komutanı Albay Saim Bağcı, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, daire amirleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve civar köylerdeki aşiret liderleri katıldı.

"Kahrolsun PKK", "İmralı Apo'ya Mezar olacak", "Türk-Kürt kardeştir, PKK Kalleştir" şeklinde sloğanların atıldığı anma törenine katılan köylüler, "Teröre lanet olsun", "Anneleri yavrusuz, çocukları umutsuz bırakan teröre lanet olsun", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" pankartları taşıdı.

Midyat Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Duru, burada yaptığı konuşmada, 23 Ocak 1987 tarihinde PKK terör örgütü üyelerinin Efeler mezrasını basarak, 7'si çocuk, biri kadın, 10 masum insanı şehit ettiğini belirterek, bu saldırıda 6 kişinin de yaralandığını hatırlattı.

Midyat'ta her kültürden insanın kardeşçe, huzur içinde yaşadığını belirten Duru, "Eli kanlı terör örgütü, masum insanların canına kastetmek, hain ve kalleşçe, savunmasız insanlara zarar vermek istemektedir. Halk için mücadele demek, masum insanları katletmek değildir. Halkın emeğine, huzuruna ve değerlerine saygılı olmak demektir. Hala terörün kimlik taşımadığı, kimi zaman Kürtlüğü, kimi zaman dini, kimi zaman ise devrimci söylemleri kullandığını ve sonuçta hep kan ve gözyaşından başka bir şey elde edemediğini görmekteyiz. Devletimiz ve milletimizin, eli kanlı çocuk katillerine vereceği cevap açıktır. Huzur ve güvenin temini için bir can daha kaybetmeye tahammülümüz yoktur" dedi.

1987 yılında 4 yeğenini kaybeden 45 yaşındaki Abdulcelal Akçay, olayın üzerinden 24 yıl geçmesine rağmen bu olayın yarattığı acıyı hala içinde taşıdığını söyledi. Akçay, "Bu olayı değil biz, çocuklarımızın dahi unutması mümkün değildir. Biz bu olay nedeniyle saldırıyı lanetliyoruz. Artık bir daha kanın dökülmesini istemiyoruz" diye konuştu.

Köy Muhtarı Zeki Yıldız ise bu acıyı asla unutmayacaklarını dile getirerek, "Yüreğimiz bugün de aynı acıyı yaşıyor. Biz bu acıyı unutmadık ve asla unutmayacağız. Teröristlere ve destekçilerine bu dünyada da öbür dünyada da hakkımızı helal etmeyeceğiz. Savunmasız insanların kanını akıtan terörün masum insanları ve çocukları nasıl katlettiklerini gördük. Umarım bir daha bu tür olaylar yaşanmaz. Masum ve savunmasız insanların kanı boşuna akıtılmaz" şeklinde duygularını dile getirdi.

Törene katılan öğrenciler, hep birlikte, "Gelin canlar bir olalım" şiirini okuduktan sonra köy meydanındaki konuşmaların ardından, ölenlerin ruhuna, ülkenin birlik ve beraberliğine yönelik dualar okundu. Midyat Müftüsü Abdurrahim İnanç tarafından okunan dualardan sonra ölenlerin mezarlarının başında da fatiha okundu ve ölenlerin yakınlarına başsağlığı dilendi.

Tören sonrası şehit ailelerinin yakınlarına Midyat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca gıda paketleri dağıtıldı. Törene katılanlar, 10 kişinin şehit edildiği yere karanfiller bırakıldıktan sonra tören sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Terör Kurbanı 10 Kişi İçin Hüzünlü Anma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement