Terör örgütünün çocuk kaçırması - Gülden Sönmez - - Son Dakika
Güncel

Terör örgütünün çocuk kaçırması - Gülden Sönmez -

Terör örgütünün çocuk kaçırması - Gülden Sönmez -

Diyarbakır'da, İstanbul Kadın İnisiyatifi üyesi bir grup kadın, çocukları terör örgütünce kaçırılan ve seslerini duyurmak için oturma eylemi yapan ailelerin kaldığı çadırda iftara katıldı.

01.07.2014 22:54

Diyarbakır'da, İstanbul Kadın İnisiyatifi üyesi bir grup kadın, çocukları terör örgütünce kaçırılan ve seslerini duyurmak için oturma eylemi yapan ailelerin kaldığı çadırda iftara katıldı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Gülden Sönmez'in de bulunduğu grup, Dağkapı Meydanı'nda oturma eylemi yapan ailelerin kaldığı çadırda onlarla iftar yaptı.

Araştırma Kültür Vakfı Üyesi Fatma Kutluoğlu, grup adına yaptığı açıklamada, hem birer anne hem de kadın olarak çocukları için eylem yapan annelerin sessiz çığlıklarının Türkiye'nin batısında da duyulmasını sağlamak için Diyarbakır'a geldiklerini söyledi.

Annelerin kısa sürede çocuklarına kavuşarak yaşadıkları ıstıraptan kurtulmasını dilediklerini belirten Kutluoğlu, "Bir kez daha yetkililere çağrıda bulunuyoruz; lütfen bu anneleri evlatlarına kavuşturun. Hiç olmazsa bu anneler, bu ramazan ayını gözyaşlarıyla geçirmesin. Umut ediyoruz ki bu çocuklar, Ramazan Bayramına kadar evlerine dönmüş olur" dedi.

Kutluoğlu, eylem yapan anneleri gördükten sonra kendi sorumluluklarının daha fazla olduğunu anladıklarını vurguladı.

Gönüllerde bağ olsa da ilişkilerin kopuk olduğunu ve köprüler atıldığını gördüklerini dile getiren Kutluoğlu, şöyle konuştu:

"Bunu, yeniden inşa süreci olarak görüyoruz. Annelerin içlerindeki sıcak ve yangın, Diyarbakır'ın sıcağından çok daha dehşetli. Biz anne olarak geldik ve manevi destekçileriyiz. Elimizden ne gelirse bu desteği hiçbir zaman esirgemeyeceğiz. Bu çocukların hiçbirinin evlatlarımızdan farkı yok. 14-15 yaşındaki çocuklar, nerede olmaları gerekiyorsa orada olmalı. Devlet yetkililerinin de yetkili mercilerin de bu annelerin çığlığını dikkate almaları gerekir. Sessiz bir devrim var burada. Anneler her tehdidi, her tehlikeyi göze almış. Cumartesi Anneleri nasıl bir ses getiriyorsa aynı şekilde bu annelerin sessiz çığlığına karşı batıda bir yankı bulması gerekiyor."

Vedat Aydın'ın annesi Leman Aydın ise heyetin ziyaretinden memnuniyet duyduklarını anlattı.

Onlarla aynı sofrayı paylaştıklarını ifade eden Aydın, "İçimize düşen ateşe su serptiler. Çok sevindik. Onlardan Allah razı olsun" ifadesini kullandı.

-İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Gülden Sönmez

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör örgütünün çocuk kaçırması - Gülden Sönmez - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement