Tika'nın Kabil'de Yaptırdığı 250 Yatak Kapasiteli Kız Yurdu İnşaatının Temeli Törenle Atıldı - Son Dakika
Güncel

Tika'nın Kabil'de Yaptırdığı 250 Yatak Kapasiteli Kız Yurdu İnşaatının Temeli Törenle Atıldı

Tika\'nın Kabil\'de Yaptırdığı 250 Yatak Kapasiteli Kız Yurdu İnşaatının Temeli Törenle Atıldı

Tika'nın Kabil'de yaptırdığı 250 yatak kapasiteli kız yurdu inşaatının temeli törenle atıldı Kabil, 28 Şubat (DHA) - Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Afganistan'ın başkenti Kabil'de 1 yıldan uzun süredir destek verdiği Alaaddin Yetimhanesine 250 Yataklık ek Kız Yetimhanesi yaptırıyor.

28.02.2016 15:31

Tika'nın Kabil'de yaptırdığı 250 yatak kapasiteli kız yurdu inşaatının temeli törenle atıldı

Kabil, 28 Şubat (DHA) - Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Afganistan'ın başkenti Kabil'de 1 yıldan uzun süredir destek verdiği Alaaddin Yetimhanesine 250 Yataklık ek Kız Yetimhanesi yaptırıyor. Temeli Afganistan Kabil Çalışma Sosyal Güvenlik ve Şehitlerle Engellilerden sorumlu bakanı Dr. Nesrin Oryahil, TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Dairesi başkanı Dr. Ali Özgün Öztürk ve TİKA Afganistan koordinatörü Süleyman Şahin tarafından birlikte atılan Kız Yetimhanesinin kaba inşaatı

yaklaşık 500 bin dolara mal olacak.

500 kız ve erkek yetimin çocuğun kaldığı Alaaddin Yetimhanesine ek olarak inşa edilen Kız yetimhanesi binasının 6 ay içinde tamamlanması bekleniyor. Afganistan Çalışma Sosyal Güvenlik ve Şehitlerle Engellilerden sorumlu Bakanı Dr. Nesrin Orhayil TİKA kanalı ile Afganistan'da gerçekleştirilen projelerin son derece önemli olduğunu vurgulayarak, "Ülkemizin geleceğini şekillendirmede Türk devletinin halkının ve TİKA'nın desteği için teşekkür ederiz" dedi. Bakan Orhayil

TİKA tarafından yaptırılan Kız yetim yurdunun büyük bir ihtiyacı karşılayacağını belirterek, "Neredeyse yarım asırdır savaş ve çatışmaların içinde olan ülkemizde yetim çocuklarımızın daha iyi bir gelecek içinde yaşaması hepimizin ortak arzusu, bu vesile ile TİKA'ya bu desteğinden dolayı tekrar teşekkürlerimizi sunmak isteriz" şeklinde konuştu.

TİKA Afganistan Koordinatörü Süleyman Şahin de TİKA'nın Afganistan'ın yeniden yapılanması çerçevesinde çalışmalarını sürdüreceklerini ifade ederek 'Türkiye Afganistan'ın her zaman yanında olacaktır. Bizler Afganistan'da sürdürülebilir projelerin imarı ve takipçisi olacağız. Bizim Afganistan'daki çalışmalarımız su gibi berrak ve akıcı, Süt kadar beyaz ve temizdir" dedi.

TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Daire Başkanı Dr. Ali Özgün Öztürk de Afganistan'da bir çok projenin TİKA tarafından yürütülmekte olduğunu vurgulayarak "Ancak bizim için Yetimhane projemiz büyük önem taşımakta zira yıllar süren savaş ve çatışmalardan etkilenen anasız babasız kalan çocukların geleceklerinin teminata alınmasında bu merkezlerin önemi büyük. Biz Afganistan Çalışma bakanlığı ile gerekli görüşmeleri yaptık. Ülkenin farklı bölgelerinde Yetimhaneler yapmayı sürdüreceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleştirildi. Daha sonra TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Daire Başkanı Afganistan Çalışma bakanı Orhayil, Afgan milletvekilleri birlikte yetim çocuklara yemek servisi yaptılar. Yetimhanede her ay TİKA tarafından gerçekleştirilen organizasyonla ülkenin önde gelen bürokrat, bakan yada yöneticileri yetimhaneye gelerek yetim çocuklarla bir araya geliyor ve onlara kendi elleriyle yemek dağıtımı yapıyorlar..

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tika'nın Kabil'de Yaptırdığı 250 Yatak Kapasiteli Kız Yurdu İnşaatının Temeli Törenle Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement