Tır Şoförlerinin Kapıkule'deki Eylemi Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Tır Şoförlerinin Kapıkule'deki Eylemi Devam Ediyor

Tır Şoförlerinin Kapıkule\'deki Eylemi Devam Ediyor

Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'nda TIR şoförlerinin Bulgaristan tarafının ceza uygulamalarına karşı eylemleri devam ediyor.

09.10.2013 14:12

Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'nda TIR şoförlerinin Bulgaristan tarafının ceza uygulamalarına karşı eylemleri devam ediyor. Bulgaristan'ın Türk plakalı TIR'lara 'eksik evrak' bahanesiyle yüksek ücretli cezalar kestiğini iddia ederek kontak kapatan şoförler, Edirne'de 10, Bulgar tarafında ise 18 kilometre kuyruk oluşturdu. Ulaştırma Bakanlığı'nın uygulamaya yeni koyduğu ceza tebliği ile daha önce Türkiye tarafında Bulgar TIR'ına 3 bin avro ceza uygulaması yapıldığından Bulgaristan tarafının da böyle bir misilleme yaparak keyfi uygulamaya gittiği ileri sürülürken, sınır kapısında yaşanan eylem nedeniyle TIR'ların giriş çıkış yaptığı bölüm ulaşıma kapatıldı.

TIR şoförleri, sorun çözülene kadar eyleme devam edeceklerini söyledi. Ulaştırma Bakanı'nı Edirne'ye davet eden şoförler, "Bulgaristan tarafında sudan sebeplerle yüksek ücretli cezalar kesildiğinden sınır kapısından geçmemeye karar verdik. Eylemimizi bugün de sürdürüyoruz. Bakan buraya gelip sorunu çözmezse eylemi bırakmayacağız" dedi.

TIR şoförü Rıza Ercan, Bulgaristan tarafının ceza uygulamalarına karşı oldukları için beklediklerini, ama bu sorunlara çözüm bulunması gerektiğini kaydetti.

Lütfü Şişman ise Bulgaristan'ın Türk TIR'larına yaptığını eziyet olarak nitelendirdi. Yapılan uygulamaları bir şekilde sineye çektiklerini dile getiren Şişman, "Milli duygularımızla hareket ettiğimizden dolayı bu uygulamalara katlandık. İhracatımızda aksama olmasın diyerek katlandık. Ama artık bıçak kemiğe dayandı, bu uygulamalara son vermek amacıyla bakanlık yetkililerinin bu işe el atmasını istiyoruz" diye konuştu.

Şoför Kemal Rüştü Ersan da, "Bulgaristan'a girdiğimizde bir şekilde kendilerine yardım adı altında bizlerden para istiyorlar. Biz de vermek zorunda kalıyoruz, 'komşu açım' diyorlar, biz de acıyoruz, veriyoruz. Ama bu uygulamalara karşı yetkililerin bu işe mutlaka bir çözüm bulması gerekir" şeklinde konuştu.

"GÖRÜŞMELER YAPTIK, SONUÇ ALAMADIK"

Edirne Vali Yardımcısı Nedim Özırmak yaptığı açıklamada, Bulgaristan ile görüşme yaptıklarını ancak sonuç alamadıklarını söyledi. Özırmak, "Bulgaristan'da trafik cezaları uygulanıyor. Bu cezaların yüksek rakamlarda olmasından dolayı bu konuda Bulgaristan kesimiyle görüşmeler yaptık, sonuç alamadık. Arkasından onlar geldiler, görüşme talep ettiler, bu görüşme olursa sorunun çözüleceğini söylediler. Bu görüşmelerde şantajvari bir uygulamaya girilince biz buna sıcak bakmadık, uzlaşmamız maalesef gerçekleşmedi. Konu bakanlıklar nezdinde takip ediliyor, sayın valimiz konuya vakıf, değerlendirme yaptık. Konunun uluslararası bir boyut taşımasından dolayı bakanlıklardan gelen görüş ve talimatlar doğrultusunda hareket etmeyi doğru buluyoruz. Ama şu an sorun devam ediyor" ifadelerini kullandı. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tır Şoförlerinin Kapıkule'deki Eylemi Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement