Tokat Engelli Çocuklar Polis Kıyafeti Giyip Gbt Kontrolü Yaptı - Son Dakika
Güncel

Tokat Engelli Çocuklar Polis Kıyafeti Giyip Gbt Kontrolü Yaptı

Engelli çocuklar polis kıyafeti giyip GBT kontrolü yaptıTokat'ın Erbaa ilçesinde Özel Eğitim Uygulama Okulunda eğitim gören engelli öğrenciler, Polis Teşkilatının 173'üncü kuruluş yıl dönümü sebebiyle polis memurlarıyla birlikte devriyeye atıp, Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolü yaptı.

16.04.2018 17:52

Engelli çocuklar polis kıyafeti giyip GBT kontrolü yaptı

Tokat'ın Erbaa ilçesinde Özel Eğitim Uygulama Okulunda eğitim gören engelli öğrenciler, Polis Teşkilatının 173'üncü kuruluş yıl dönümü sebebiyle polis memurlarıyla birlikte devriyeye atıp, Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolü yaptı.

Erbaa Özel Eğitim Uygulama Okulunda eğitim gören engelli öğrenciler Polis teşkilatının kuruluş yıl dönümü sebebiyle Erbaa İlçe Emniyet Müdürlüğündeki polis memurlarını ziyaret etti. Daha sonra öğrenciler polis şapkası ve polis yelekleri giyerek ekip otolarıyla şehirde devriye attı. Polis memurlarıyla birlikte cadde ve sokaklarda yürüyen öğrenciler polis telsizinden GBT sorgulaması yaptı. Uygulama sonrası polis memurları tarafından emniyet müdürlüğü önünde engelli çocuklara üst aramasının nasıl yapıldığı gösterildi. Daha sonra şüpheli rolündeki bir polis memuruna kelepçe takan çocuklar, bu sırada 'İnsan hakları da var yumuşak davranın çocuklar' diye kendilerine seslenen öğretmenine Arka Sokaklar adlı dizideki baş komiser karakteri 'Mesut Güneri'yim hocam' diye cevap verdi. Uygulama sırasında çocuklar büyük sevinç yaşadı.

ÖĞRENCİLERİMİZ POLİS VE ASKERE ÇOK DÜŞKÜNLER

Çocukların mutluluklarının gözlerinden okunduğunu kaydeden Zihin Engelliler Öğretmeni İsmail Aksu, Öncelikle polis merkezini tanıdılar. Kontrol merkezinde polis ağabeylerinin neler yaptığını gördüler. Daha sonra ekip araçlarıyla ilçe merkezine çıktık. İlçe merkezinde devriye gezdik. Daha sonra araçlardan inerek kimlik kontrolü yaptık. Öğrencilerimiz polis ve askere karşı çok düşkünler. Çok seviyorlar polis ve asker olmayı. Birçoğu polisasker olmak istiyorum diyor. Çok mutlu oldular. Polis elbiselerini giyip sokakta gezerken mutlulukları gözlerinden okunuyordu.ö dedi. Çocuklar ise büyüdüklerinde polis olmak istediklerini söyledi.

Tokat Engelli Çocuklar Polis Kıyafeti Giyip Gbt Kontrolü Yaptı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat Engelli Çocuklar Polis Kıyafeti Giyip Gbt Kontrolü Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement