TOKİ'nin Yaptığı Kampuslar Mercek Altında - Son Dakika
Güncel

TOKİ'nin Yaptığı Kampuslar Mercek Altında

TOKİ\'nin Yaptığı Kampuslar Mercek Altında

Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu, bir ekip kurarak TOKİ tarafından yapılan üniversiteleri mercek altına aldıklarını dile getirdi.

27.09.2012 18:13

Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu, bir ekip kurarak TOKİ tarafından yapılan üniversiteleri mercek altına aldıklarını dile getirdi. Yalova Üniversitesi, TOKİ ile imzalayacağı protokolü bu incelemelerden elde edilecek veriler ışığında hazırlayacak.

Kampus inşaatını TOKİ'nin yapmasını isteyen Yalova Üniversitesi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ise temkinli davranıyor. Bir ekip oluşturan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, TOKİ tarafından yapılan üniversiteleri mercek altına aldı. Birkaç haftaya kadar protokol aşamasına gelineceğini söyleyen Eruslu, "TOKİ ile ilgili son konuları görüşüp gözden geçiriyoruz. Ortada iki farklı görüş var. Ben TOKİ tarafından yapılmasını istiyorum. Arkadaşlar TOKİ ile yaşanacak sıkıntıların neler olabileceğini tespit etmek maksadıyla TOKİ tarafından yapılan üniversitelerde incelemelerde bulunuyor. Bu üniversitelerde ne gibi sıkıntılar yaşanmış inceliyorlar. Protokolde bunların da öngörülmesi için çalışıyoruz. Birkaç hafta içinde her şey netleşecek. Top şu anda bizim ayağımızda. İstemediğimiz takdirde protokolü imzalamayabiliriz. Benim kafamdaki şey, kampusu TOKİ ile yapmak. Zira 5 yılın bütçesini 3 yılda kullanabileceğiz. Bu bize büyük bir mali avantaj sağlıyor. Kendimiz yapma kararı alırsak o zaman 5 yıllık bütçeyi 5 yılda harcayacağız ki, bu da kampusun daha geç tamamlanması anlamına geliyor" dedi.

Diğer yandan Yalova Üniversitesi Akademik Yılı Açılışına Bilim Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu'nun katılacağı kesinleşti. Açılış için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü davet ettiklerini, ancak sağlık problemleri yüzünden katılamayacağını dile getiren Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, "4 Ekimteki akademik yıl açılışına Bilim Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu katılacak. Cumhurbaşkanımız tüm programını iptal ettiğinden törene katılamayacak. Ancak ileri bir tarihte Yalova'ya gelmek istiyor" diye konuştu. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel TOKİ'nin Yaptığı Kampuslar Mercek Altında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement