"Toplumsal Olaylarda Kitle Psikolojisi ve Risk Analizi" Semineri - Son Dakika
Güncel

"Toplumsal Olaylarda Kitle Psikolojisi ve Risk Analizi" Semineri

"Toplumsal Olaylarda Kitle Psikolojisi ve Risk Analizi" Semineri

Polis Akademisi Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Göksu: "Kimse bu topraklarda 'senin daha fazla hakkın var, benim daha fazla hakkım var' deme durumunda değil"

11.09.2013 17:20

Polis Akademisi Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Turgut Göksu, "Kimse bu topraklarda 'senin daha fazla hakkın var, benim daha fazla hakkım var' deme durumunda değil" dedi.

Göksu,  İl Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda muhtarlara yönelik düzenlenen "Toplumsal olaylarda kitle psikolojisi ve risk analizi" seminerinde yaptığı konuşmada, toplumsal olayların basit ve geçiştirilebilecek bir durum olmadığını söyledi.

Bir kentteki bir olayın diğer şehirleri de etkilediğini belirten Göksu, şunları kaydetti:

"Toplumsal olaylara önem vermek lazım. Türkiye gündemindeki bazı olaylara 'banane' diyemiyoruz. 'Gezi Parkı olayları' diye başlayan Türkiye'nin çok farklı yerlerinde gösteri yürüyüşlerine sebep olan hatta ölümlere neden olan olaylar vardı. ODTÜ'de bir haftadır yol açma çalışması var. Orada protesto eden insanları destekleyen ve ona karşı çıkan insanların başka yerlerdeki olayları, gösterileri var. Birbirine bağlı farklı yerlerde insanlar olaylar meydana getiriyorlar."

Göksu, Türkiye'nin tarih boyunca hiçbir zaman boş bırakılmadığına işaret etti.

Vatandaşların birlikte yaşamak durumunda olduğunu anlatan Göksu, "Kimse bu topraklarda 'senin daha fazla hakkın var, benim daha fazla hakkım var' deme durumunda değil. Bu birlikte yaşamayı huzur içerisinde yaşamaya çevirmemiz lazım. Huzur ve güveni sağlamak için iş birliği yapmak durumundayız" ifadelerini kullandı.

İhbar kültürü

Türkiye'de ihbar kültürünün yanlış anlaşıldığını belirten Göksu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yurt dışına gidip gelen insanlar hep vatandaşın polise yardım ettiğinden bahseder. Bizde biraz ihbar kültürü yok. Bunu biraz 'gammazlama' olarak algılıyoruz. Bizde kötü bir çağrışım yapıyor. Bizim toplulumuzda biraz haber verme şeyi yok. Ama bu konuda yaygınlaşan bir ihbar ağı var. 'Aman banane' diyen vatandaş kavramı demokrasilerde ve günümüz modern toplumlarında istenen bir şey değildir. Karşılıklı herkes hakkını arayacak, hukuka riayet edecektir."

Emniyet Müdürü Metin Aşık ise Kahramanmaraş'taki 132 okula polis görevlendirerek sorumluluk verdiklerini anlattı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Toplumsal Olaylarda Kitle Psikolojisi ve Risk Analizi' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement