Trabzon'da Genel ve Bölgesel Teşvik Hakkında Sunum - Son Dakika
Güncel

Trabzon'da Genel ve Bölgesel Teşvik Hakkında Sunum

Trabzon\'da Genel ve Bölgesel Teşvik Hakkında Sunum

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Trabzon Yatırım Destek Ofisi (YDO) Uzmanları Kemal Akpınar ve Murat Karaca, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği'ni (TÜMSİAD) ziyaret etti.

22.02.2012 14:31

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Trabzon Yatırım Destek Ofisi (YDO) Uzmanları Kemal Akpınar ve Murat Karaca, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği'ni (TÜMSİAD) ziyaret etti.

TÜMSİAD Trabzon Şubesi Başkanı Mehmet Atmaca, Genel Sekreter Mehmet Ali Aktürk ve 10'a yakın iş adamıyla gerçekleşen görüşmede, kalkınma ajansları ve yapılanmaları hakkında bilgi aktaran YDO uzmanları, DOKA'nın faaliyetleri, vermiş olduğu destekler, diğer kurum ve kuruluşların verdiği destekler ve yatırım teşvik belgesi alma süreçlerinde genel ve bölgesel teşvik hakkında da bir sunum gerçekleştirdi.

Dernek olarak eğitime önem verdiklerini ve dernek üyelerine yerel halkı da kapsayan birçok kişisel gelişim eğitimi verdiklerini belirten Başkan Atmaca, ayrıca Petlas ve Fiyapı gibi merkez düzeyinde kendi derneklerine üye büyük holdinglerin genel müdürlerinin ve uzman personellerinin, kurumsallaşma ve işletme süreçlerinde kendi üyelerine belirli zamanlarda eğitim verdiklerini söyledi. Başkan Atmaca, DOKA'nın teknik desteği kapsamında kurumsal kapasitelerini artırıcı eğitimlerinden faydalanmak

istediklerini, teknik ve mesleki gelişim eğitimlerini almak istediklerini kaydetti.

Trabzon'da yatırım yapmak isteyen iş adamlarının arazi sıkıntısı yaşadığını ifade eden Atmaca, işadamlarının mevcut yerlerinin istedikleri kapasitede üretim yapmak için yeterli olmadığını ve birçok talebin bu yer yetersizliğinden dolayı geri çevrildiğinin altını çizdi.

Trabzon YDO uzmanları Akpınar ve Karaca ise, yatırım alanı fizibilite çalışmaları için iş adamlarının Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın 2012 yılı içinde açılacak Doğrudan Faaliyet Desteği programından faydalanabileceklerini belirtti. YDO uzmanları, ayrıca, Trabzon Yatırım Destek Ofisi olarak bundan sonra yapmayı planladıkları işbirliği yatırımları ve projeleri için teknik destek sağlama ve DOKA ile beraber diğer ilgili kurumların mali desteklerinden faydalanma noktasında kendilerine yardımcı

olabileceklerini kaydetti.

YDO uzmanları, işletmelere yatırım teşvik belgesi alınması, yatırım için gerekli hukuki prosedürlerin yerine getirilmesi, izin ve ruhsat işlemlerinin takip edilip sonuçlandırılması noktasında Trabzon Yatırım Destek Ofisi ile koordineli çalışabileceklerini ve bu sayede süreçlerin çok daha kısa zamanda ve doğru şekilde sonuçlandırılabileceği konusunda da bilgi verdi.

Görüşmede kurumlar arası diyalogun artırılması ve işadamlarının sorunlarının çözülmesi için ortak işbirliği yapılması konusunda fikir birliğine varıldı. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Trabzon'da Genel ve Bölgesel Teşvik Hakkında Sunum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement