Tsk 3 Bin Libya Askeri Personelini Eğitecek, İlk Grup Isparta'ya Geldi - Son Dakika
Güncel

Tsk 3 Bin Libya Askeri Personelini Eğitecek, İlk Grup Isparta'ya Geldi

Tsk 3 Bin Libya Askeri Personelini Eğitecek, İlk Grup Isparta\'ya Geldi

3 bin Libyalı personele, 14 hafta süre ile İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığında askerî eğitim verilmesi planlanırken, eğitim görecek ilk grup Libya askerî personeli Isparta'ya geldi.Genelkurmay Başkanlığı "Türk Silahlı"...

09.12.2013 11:34

3 bin Libyalı personele, 14 hafta süre ile İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığında askerî eğitim verilmesi planlanırken, eğitim görecek ilk grup Libya askerî personeli Isparta'ya geldi.

Genelkurmay Başkanlığı "Türk Silahlı Kuvvetler'den Haberler" başlığı altında bazı yeni gelişmeleri kamuoyuna açıkladı.

Açıklamaya göre, 3 bin Libyalı personele, 14 hafta süre ile İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığında askerî eğitim verilmesi planlandı.

İcra edilecek eğitimlerle Libya Silahlı Kuvvetlerinin yeniden yapılanması sürecinde Libya Silahlı Kuvvetlerine eğitim desteği sağlamak amaçlanırken bu kapsamda eğitim görecek ilk grup Libya askerî personelinin (173 kişi) 07 Aralık 2013 tarihinde Isparta'ya intikalleri tamamlandı.

-ŞEHİT YAKINLARINDAN ZİYARET-

Uzman Jandarma Çavuş Erhan Yürüdür, 0 6 Kasım 2013 tarihinde Hakkâri-Merkez Üzümcü Jandarma Karakol Komutanlığına yapılan kaçakçılık ihbarına istinaden icra edilen yol kontrol ve arama faaliyeti esnasında şehit oldu.

Şehit olan Yürüdür'ün ailesi, şehit personelin görev yaptığı birliği ve şehit olduğu yeri görme talebinde bulundu, talep üzerine aile bireyleri (dayısı, ağabeyi) 03-05 Aralık 2013 tarihlerinde olayın meydana geldiği birliğine davet edilerek bilgilendirildi.

Şehidin Ağabeyi Eren Yürüdür Hakkâri'deki ziyaretle ilgili olarak, başta Genelkurmay Başkanı olmak üzere, bütün sıralı komutanlara kardeşinin şehit olduğu yerin gösterilmesi ve birliğini ziyarete imkân sağlamaları ve yardımları nedeniyle memnuniyetini ve minnettarlığını ifade etti.

-"MEHMETÇİK İÇİN YURTTAŞLIK EĞİTİMİ PROJESİ"-

Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye - Avrupa Birliği Mali İş Birliği kapsamında "Mehmetçik İçin Yurttaşlık Eğitimi Projesi"ni başlattı.

Projenin amacı; erbaş ve erleri; insan hakları, kadın hakları, çocuk hakları, yasal haklar, çevrenin korunması, genel sağlık, birey ve toplumsal yaşam ile öğrenme ve yenilenme konularından oluşan toplam 8 modülde İnternet Protokollü TV (IP-TV) Sistemi'yle uzaktan eğitmek olarak belirtildi.

Projede ilk modül olarak hazırlanan "Kadın Hakları Modülü"ne yönelik test eğitimleri Ekim 2013 ayı içerisinde erbaş ve erlere verilmeye başlandı. Diğer modüllerde eğitimlere Şubat 2014 ayında başlanması öngörülüyor.

Eğitimlerin başlamasını müteakip, Şubat/ Mart 2014 ayları içerisinde Projenin "Resmî Açılış ve Tanıtım Faaliyeti"nin icra edilmesi planlanıyor.

-"UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE EYLEM PLANI"-

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı kapsamında, yükümlü olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katılan erbaş/erleri, hizmetleri süresince; uyuşturucu bağımlılığı konusunda bilinçlendirerek ve uyuşturucu madde bağımlısı yükümlülerin tedavisini sağlayarak, uyuşturucu ile mücadele sürecine, bütüncül bir yaklaşımla katkı sağlamayı hedeflediğini bildirdi. Genelkurmay, toplumsal bir sorun haline gelen uyuşturucu madde kullanımı konusunda; mücadelenin kesintiye uğramadan ve etkin bir şekilde sürdürülebilmesi amacıyla önümüzdeki dönemde şu faaliyetlerin icra edileceğini duyurdu:

"10 Aralık 2013 tarihinde, ilgili bakanlık temsilcilerinin ( İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı) katılımıyla "Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı' kapsamında bir koordinasyon toplantısı icra edilecektir. Bu toplantı neticesinde elde edilecek sonuçlar çerçevesinde faaliyetlere devam edilecektir.

TSK personelinin uyuşturucu madde konusunda eğitimi kapsamında; Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) tarafından, TSK'da görevli 50 psikolog ve psikolojik danışmana 16-20 Aralık 2013 tarihleri arasında Afyon'da Uyuşturucu ile Mücadele Temel Eğitimi verilecektir. Bahse konu eğitici eğitimini alan psikolog ve psikolojik danışmanlar tarafından görev yaptıkları garnizonlardaki tüm personele aynı eğitim verilecektir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Tsk 3 Bin Libya Askeri Personelini Eğitecek, İlk Grup Isparta'ya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement