Tunceli Gözaltılar Protesto Edildi Gözaltılar Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Tunceli Gözaltılar Protesto Edildi Gözaltılar Protesto Edildi

Tunceli Gözaltılar Protesto Edildi Gözaltılar Protesto Edildi

Tunceli'de bu sabah saatlerinde düzenlenen ve 17 kişinin gözaltına alındığı KCK operasyonuna, BDP'liler basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

11.12.2012 17:26

Tunceli'de bu sabah saatlerinde düzenlenen ve 17 kişinin gözaltına alındığı KCK operasyonuna, BDP'liler basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Kent merkezinde toplanan aralarında BDP'li Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, BDP İl Başkanı Şerafettin Halis ve sivil toplum örgütü üyesi yaklaşık 700 kişi, yağmur altında sloganlar atarak Emniyet Müdürlüğü binasının giriş kapısına kadar yürüdü.

Burada basın açıklaması yapan BDP İl Başkanı Şerafettin Halis, her gün düzenlenen operasyonla bir çok BDP'linin gözaltına alındığı ve bugün de Tunceli'de parti ve belediye binalarının basıldığını belirterek, hukuki olmayan şekilde arkadaşlarının gözaltına alındığını iddia etti.

BDP İl Başkanı Halis, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştirip, şunları söyledi Anlaşılan o ki AKP demokratikleşmek için kendisine sunulan fırsatların hiçbirini değerlendirmedi. Anlaşılan o ki, Ortadoğu liderlerine ders vermeye çalışan, akıl vermeye çalışan sayın Erdoğan onların akıbetine maruz kalacaktır. Belki bu akıbet bir Kaddafi'nin linçi olmayacaktır, ama bu akıbet evrensel hukuk normları dahilinde, evrensel hukukun yaptırımlarına çarptırılıp cezaevini boylayacaktır. Bugün biz kendimiz için mücadele ederken şunu da söyleyelim ki, sayın Erdoğan, senin de cezaevine gitmemen için çalışacağız. Biz davamızda vazgeçmeyiz, on kişi alınırız, yüz kişi geliriz, yüz kişi alınırız, bin kişi geliriz. Mücadelemizden asla vazgeçmeyiz.

Basın açıklamasının ardından grup Emniyet Müdürlüğü binası önünde 5 dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera Ferit DEMİR TUNCELİ (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli Gözaltılar Protesto Edildi Gözaltılar Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement