Türk Kahvesi Makedonya'da Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Türk Kahvesi Makedonya'da Tanıtıldı

Türk Kahvesi Makedonya\'da Tanıtıldı

Türk kahvesi Makedonya'da tanıtıldı Üsküp Yunus Emre Enstitüsü, Makedonya'nın Üsküp, Kalkandelen, Pırlepe, Radoviş ve Ohri şehirlerinde geleneksel Türk Kahvesi'nin eşsiz lezzetini tanıttı.

24.12.2015 11:09

Türk kahvesi Makedonya'da tanıtıldı

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü, Makedonya'nın Üsküp, Kalkandelen, Pırlepe, Radoviş ve Ohri şehirlerinde geleneksel Türk Kahvesi'nin eşsiz lezzetini tanıttı.

2015 yılı kültür sanat faaliyet takvimi içerisinde gerçekleşen tanıtım Ohri'de sona erdi. Ohri Belediyesi ile işbirliği sonucunda Kültür Merkezinde mangal üzerinde pişirilen Türk Kahvesi katılımcılara ikram edildi.

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Samsakçı, etkinliğin yıl boyu devam ettiğini ve Üsküp, Kalkandelen, Pırlepe, Radoviş'ten sonra Ohri ayağıyla Türk Kahvesi Tanıtım projesini bitirdiklerini söyledi. Geleneksel Türk kıyafetleriyle bakır mangalda Türk kahvesini pişirecek olan kızlar Türk lokumuyla katılımcılara sunacaklarını ifade etti. Türk kahvesi acı da olsa kırk yılı hatırı olan bir içecek olduğunu ifade etti.

Türkiye'yle Makedonya'nın kültürel, sanatsal, tarihi ve bilimsel ilişkilerini kuvvetlendirmek için kurulan Yunus Emre Enstütüsü bu faaliyetlerin bir yenisini eklediğini açıkladı.

Mehmet Samsakçı, Kahvenin, hayatımızın, sohbetlerimizin, meclislerimizin vazgeçilmez bir unsurudur. Gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül muhabbet ister kahve bahane dedi.

Türk kıyafetleriyle kızlar geleneksel Türk Kahvesini bakır mangalda pişirerek katılımcılara sundular. Türk Kahvesinin tanıtımına gelenler kahvelerini büyük bir beğeniyle içtiler.

Kahve tanıtımından sonra katılımcılar 'Uzak İhtimal' filmini izlediler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Kahvesi Makedonya'da Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement