Türk Sporunda Doping Konulu Panel - Son Dakika
Güncel

Türk Sporunda Doping Konulu Panel

Türk Sporunda Doping Konulu Panel

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Halterci Halil Mutlu, doping kullanımı yaşının sigara kullanımından daha aşağı olduğunu söyledi.
Düzce Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından Türk Sporunda Doping konulu Panel düzenlendi.

06.12.2013 18:09

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Halterci Halil Mutlu, doping kullanımı yaşının sigara kullanımından daha aşağı olduğunu söyledi.

Düzce Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından Türk Sporunda Doping konulu Panel düzenlendi. Düzce Üniversitesi'nden Doç.Dr. Kürşat Karacabey'in sunuculuğunda yapılan panele konuşmacı olarak Halter Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Halil Mutlu, Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysel Pehlivan ve Spor Bakanlığı Sağlık İşleri Daire Başkanı Sultan Seyhan katıldı.

Prof.Dr. Aysel Pehlivan, bazı doping maddelerinin ölüme kadar götürdüğünü belirterek, "Dopingle mücadelede geç kaldık. Fakat iş işten geçmiş değil. Ülke olarak üzerimize düşeni yapmak için yola çıktık" dedi.

Daire Başkanı Sultan Seyhan, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı'nın dopinge bakışını aktararak 2011 yılında doping adına önemli bir adım atıldığını söyledi.

Halterci Halil Mutlu ise dopingin sadece bizim problemimiz olmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu sadece bizim değil dünya sporunun problemi. Benim vücuduma bu ilaç bir şekilde girdi. Benim vücuduma giren bu ilaç dünyada vücutta en fazla kalabilen bir ilaç ve haltercinin kullanabileceği en son madde. Çünkü neden güç vermiyor."

Her sporcunun doping konusunda bilgisinin olması gerektiğini anlatan Mutlu, sözlerine şöyle devam etti: "Ben doping kullanırken kullandığımı bilmiyordum. Burada en büyük suç yukarıdan başlar. Fakat her sporcu dopingi bilmesi lazım. Hocasının bilmesi lazım. Doping kullanım yaşı sigara kullanımından daha aşağı. Bunun ceza ile önüne geçileceğini sanmıyorum, eğitimle olur bu."

Konuşmaların ardından panelistlere plaket ve hediye verildi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement