Türk Tasavvuf Musikisi Konseri ve Sema Gösterisi - Son Dakika
Güncel

Türk Tasavvuf Musikisi Konseri ve Sema Gösterisi

Türk Tasavvuf Musikisi Konseri ve Sema Gösterisi

Samsun’da, İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen “Türk Tasavvuf Musikisi Konseri ve Sema Gösterisi” beğeniyle izlendi.

28.02.2014 11:39

Samsun'da, İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen "Türk Tasavvuf Musikisi Konseri ve Sema Gösterisi" beğeniyle izlendi.

Eski Yaşar Doğu Spor Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadım İlçe Müftüsü Yahya Polat, Başkan Danışmanı Şerif Mırık, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Oktay Çakır ve çok sayıda davetli katıldı.

Samsun Müftülüğü'nün katkılarıyla din görevlilerinden oluşan Türk Tasavvuf Musikisi Korosu, Şef Erdal Şahin yönetiminde ilk olarak ilahiler seslendirdi, ardından sema gösterisi yapıldı.

Kültür ve sanat alanında yapılan etkinliklerle İlkadım'da güzel hizmetlere imza attıklarını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, sanata ve sanatçıya her zaman sahip çıkacaklarını ifade etti. Konser sonrası koroyu tebrik eden Başkan Demirtaş, koristlerinden Hamdi Demirbaş'a plaket takdim etti. Hamdi Demirbaş da İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'a koroya sağladığı imkan ve desteklerinden ötürü hat sanatıyla icra edilmiş sema portresi hediye etti.

İlçe Müftüsü Yahya Polat ise yaptığı konuşmada, insanoğlunun yapısı ve yaradılışının yalnız bedenden ibaret olmadığını söyledi. İnsanoğlunun ruhi yapısı olduğuna dikkat çeken Polat, "Dolayısıyla bir yandan insanlar bedenlerin gıdasını alırken, diğer yandan da her zaman ruhlarının gıdalarını almaları lazım ki maddeden ve manen huzura erebilsinler. Yalnız bedenlerin gıdasını alır, ruhlarının gıdası almazlarsa hem bu dünya da hem de ahrette huzuru ve mutluluğu hiç bir zaman bulamazlar" dedi.

İlçe Müftüsü Yahya Polat, konuşmanın ardından Türk Tasavvuf Musikisi Korosu Şefi Erdal Şahin'e katkılarından dolayı plaket takdim etti. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Tasavvuf Musikisi Konseri ve Sema Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement